Back to Question Center
0

Vad är SQL-injektioner? - Insikt från Semalt

1 answers:

SQL Injection är ett vanligt hack, vilket de flesta hackare tycker är användbara fram till idag. Denna attackkan äventyra säkerheten och integriteten att använda en webbplats. Det utnyttjar sårbarheten hos en webbplatskod som presenterar ett säkerhetshål,vilka hackare kan komma åt databasen på en webbplats. Från detta koncept tar det ansträngningarna för erfarna hackare att hitta roten ochfå tillgång till en server från en avlägsen plats via ett nätverk. Med SQL Injection kan man samla information från en webbplatstill exempel användarnamn, lösenord och kreditkortsinformation.

Structured Query Language (SQL), är ett programmeringsspråk som tillåter en datoratt komma åt, redigera eller skriva data på en server. SQL Injection fungerar på vissa specifika typer av server databaser, som presenterar denna typ avsårbarhet. Några av de databaser som omfattas av denna attack inkluderar MS SQL Server, Oracle, Access, Filemaker Pro och MySQL. Från enprogrammerarens synvinkel ger varje webbformulär eller en ruta för att mata in textfält en chans att köra ett kommando till servern. NikChaykovskiy, Semalt Senior Customer Success Manager, förklarar att hackare använder sig av denna sårbarhet i sådana databaser och uppnår många attacker.

SQL-injektion i arbetet

De flesta webbplatser stöder vissa former där en användare kan mata in några av data..Dettachansen är det enda sättet genom vilket kunderna kan engagera sig med en webbplats och få några av deras behov och lösningar i kontroll. Fälten, som kantillåta ingångskommandon som dessa inkluderar formulär, tabeller, supportförfrågningar, sökknappar, kommentarfält, återkopplingsfält, registreraformulär samt inloggningsformulär. En server läser data från dessa formulär som ett kommando, vilket tillåter användaren att redigera och ändra informationi servern. Vissa tekniker för att stoppa denna attack kan innebära kryptering av information om inskrivningsformulär innan de når servern.

SQL-injektionsattacker utnyttjar denna chans. Det finns en risk för servern, vilkende flesta hackare använder för att utföra andra typer av kommandon för denna attack. Kriminella äventyrar serverns säkerhet genom att sätta andratyper av kommandon till servern. Denna attack kan avslöja värdefull information som all information som finns i form av textinmatning.Dessutom kan hackaren ladda upp filer, ladda ner, redigera, ersätta eller radera filer som finns på en server i dessa databaser. DetDet är viktigt att du använder en säkerhetskod när du utformar webbplatsen.

Slutsats

För att alla e-handelar ska fungera effektivt måste det finnas någratillräcklig nivå av säkerhetsgaranti för internet. Vi gör dock webbplatser som riktar in sig på teknik, vilket möjliggör handel eller inköpfrån en köpare. En hackers avsikt är aldrig övervägande, och det gör hela processen sårbar. SQL Injection är en specielltyp av hack, som utnyttjar sårbarheten hos de flesta webbplatskoder. En hackare kan få tillträde till en server och utföra några av de storahack och attacker. Denna typ av sårbarhet äventyrar webbplatsens säkerhet, och det kan göra att din SEO-insats misslyckas. Du kananvänd den här guiden för att undvika SQL-injektionsattacker på din webbplats. Dessutom kan du sensibilisera dina kunder om den överhängande faran och behålladem säkra från attacken Source .

November 23, 2017