Back to Question Center
0

Vad är skadlig kod - Semalt Practice

1 answers:

Malware är också känd som skadlig programvara. Det hänvisar till flera fientliga och farliga verktyg som tenderar att skada din dator enhet och sprida virus, trojanska hästar, maskar, adware och spionprogram till dina datorsystem.

Oliver King, Semalt Customer Succes Manager, säger att det inte skulle vara fel att säga att skadlig kod i hemlighet stör eller skadar dina datoranordningar och stjäl dina personuppgifter. Det kan också begränsa din tillgång till din enhet utan din vetskap. Det finns olika typer av skadlig kod, som spionprogram, phishing, rootkits, browser hijackers och ransomware.

Var kommer malware från?

Vanligtvis matar malware och virus in datorns enheter när du öppnar okända bifogade bilagor eller klickar på popup-fönster i ett stort antal. De anger också dina enheter via webbplatser, spel, onlinememos, ljud- och musikfiler, programvara, verktygsfält, gratis prenumerationserbjudanden och allt du laddar ner från okända källor, som inte skyddas med anti-virus och anti-malware-verktyg.)

Hur man identifierar skadlig kod

Om du regelbundet surfar på internet och använder en mängd webbplatser eller kör dina egna webbplatser, kommer du sannolikt att bli offer för virus eller skadlig kod. En långsam dator är ett tecken på att datorns enheter är infekterade med virus och skadlig kod. Om du ser popup-fönster, bedrägerier och vanliga kraschar, kommer du sannolikt att bli offer för skadlig kod. Under sådana omständigheter är det viktigt att du använder malware skannrar och aktiverar dem när du använder internet..Många anti-malware och antivirusprogram och -program finns tillgängliga på internet som avser att kompromissa din dator enhet och begränsa din åtkomst.

Så här tar du bort skadlig kod

Ett av de bästa sätten att bli av med virus och skadlig kod är att använda tillförlitliga verktyg för att ta bort skadliga program och antivirusprogram. Ett stort antal alternativ finns tillgängliga på internet. När du väljer en programvara bör du vara försiktig och kontrollera dess egenskaper. Låt mig här berätta att inte alla program och program är bra att gå med. De flesta av de fria anti-malware och antivirusprogrammen är dåliga för din dator. Det är bättre att betala något och få en betald version för att maximera dina chanser att vara skyddad på internet. Avast Free Antivirus och anti-malware verktyg är bra att gå med och kan installeras från några legitima webbplatser inom några minuter.

Använd anti-malware för att skydda dig själv

Inget är bättre än att erkänna, avlägsna och förebygga skadlig kod än att använda antivirus- och anti-malware-verktyg. Den bästa och mest pålitliga programvaran är Avast. Det rankas högt av tekniska och industriella experter. Detta verktyg har laddats ner av miljontals människor över hela världen, och dess prestanda är utmärkt. Några av dess kända funktioner är obrutna lösenords värdepapper, hemnätverksskydd, snyggt och rent webbläsning och alla dessa saker kommer gratis.

Du kan också använda anti-malware skannrar från andra företag som Microsoft som finns tillgängliga i ett stort antal. De skyddar ditt operativsystem och håller virus och maskar borta medan du använder internet. Anti-malware-program kan bekämpa malware och virus genom att skydda mot dessa saker. De bör köras dagligen; Du bör försöka installera uppdaterade versioner av programvara så att din säkerhet på internet garanteras Source .

November 23, 2017