Back to Question Center
0

Tips från Semalt: Alternativ för att få exakt data i Google Analytics

1 answers:

Noggrannheten i din statistik, data och rapporter i Google Analytics innebär mer om dina affärsidéer och expertis. I innehållsmarknadsföring, robotar, sökrobotar och spindlar har negativ påverkan på användardata utan deras samtycke. Frank Abagnale, Semalt Customer Success Manager, säger att uteslutna filter används mest av företagare för att begränsa intern och bot trafik från besökande webbplatser.

Spammare har använt referensspam, skadlig kod och trojansk virus för att generera trafik till din webbplats. I de flesta fall försvinner opportunisterna deras identitet för att ses som stora webbplatser som besöker din webbplats. Olika verktyg och tekniker har införts för att hjälpa marknadsförare av innehåll och företagare skiljer sig från falsk och legitim trafik. Innan blockering av bots är det lämpligt att notera att det finns både bra och dåliga bots.

Aspekter som används för att filtrera robotar och inre trafik

Ett antal aspekter används för att filtrera bort skadliga webbplatser och falsk trafik. Sådana aspekter inkluderar värdnamn, tjänsteleverantörer, plats och IP-adress. Till exempel kan en marknadsförare använda ett filter med ett giltigt värdnamn för att filtrera bort spökehänvisare och trafik. Använda beprövade tekniker för att filtrera skadlig kod, trojansk virus och spöktrafik förespråkar för.

Google Analytics lagrar oftast ofiltrerade data och poster. Efter att ha begärt en viss rapport, återgår Google Analytics till dina data, filtrerar bort spökspam och bottrafik innan du skickar in rapporten till dig. Specifika rapporter hämtas oftast genom att lägga till avancerade segment eller lägga till huvuddimensioner.

Effekten av filtrerade data på dina rapporter

Google Analytics använder provalgoritm för att filtrera och prova dina data. Filtrering av data utförs genom att tre visningar skapas som innehåller standardvyn, testet och huvudvyn. Marknadsförare med avsikt att filtrera ut trafik helt från deras webbplatser rekommenderas att undvika att skicka data till Google Analytics.

Google Tagghanterare hjälper kunder att sortera ut sin trafik till intern eller extern trafik innan den skickas till Google Analytics. Nedan följer en stegvis guide för hur data kommer in i Google Analytics:

  • Besökare och klienter klickar igenom din sida
  • Google Tag Manager (GTM) belastningar
  • Tagghanteraren kör en Google Analytics-tagg
  • Sidvisningen skickas till Google Analytics
  • Google Analytics öppnar din sida och kör filter på dina sidor
  • Sidvisningen visas i Analytics-vyn

Den uppdaterade processen innehåller emellertid endast de första tre stegen. Enligt experter har Google Tag Manager många fördelar och fördelar jämfört med Google Analytics. När det gäller affärsmöjligheter som marknadsföring, annonsering, undersökningar och handel, hjälper Google Tag Manager marknadsförare att utföra vanliga uppgifter. Skydda dina exakta uppgifter från bots och intern trafik och njut av stora avkastningar i din bransch. Google Tagghanterare har spelat en viktig roll för att hjälpa användare att blockera oönskad trafik, skadlig kod och trojansk virus som gör försök på sina konton och webbplatser. Chefen använder information och variabler för att blockera den oönskade trafiken Source .

November 23, 2017