Back to Question Center
0

Ta del av expert på Google Analytics Spam - Hur man tar bort det

1 answers:

Spam och hänvisnings spam för Google Analytics har blivit verkliga hot mot företag som arbetar på onlineplattformarna. Spammare har utnyttjat webbplatsägare genom att besöka deras webbplatser och driver trafik till skadliga webbplatser. För att överleva i digital marknadsföring måste företag och organisationer städa upp alla falska besökare från sina webbplatserrapporter - womens winter hats australia. Att hantera skadlig kod, trojansk virus och Google Analytics-skräppost är lite svårt än det vanligtvis visas.

Att bli av med spökehänvisningsskräppost, spam för spridning av spök och spår av Google Analytics innebär att du skapar filter och är vaksam genom att ta bort alla skadliga filer och data från din rapport. Ett antal verktyg har införts för att hjälpa kunderna att bli av med skadlig kod och spam enkelt.

Igor Gamanenko, en av de ledande experterna från Semalt , definierar riktlinjen för hur man tar bort Google Analytics-skräppost från dina rapporter.

1. Konfigurera flera visningar av Google Analytics

Skapa ytterligare två Google Analytics-visningar för att ha minst tre visningar totalt. Ny Google Analytics består av en vy, som oftast konfigureras som standard. Att ha en säkerhetskopia av dina data förespråkas eftersom dina data påverkas efter genomförandet av de nya ändringarna.

Gör din standardvy som din huvudvy. Byt namn på alla webbplatsdata i den här vyn för att filtrera bort och ta bort Google Analytics-skräppost, trojansk virus och malwarehot. De extra skapade vyerna bör bestå av en testvy och en råvy. Ställ in din råa vy utan några filter eller ändringar och din åsikt att testa ändringarna som gjorts på din webbplats innan du gör variationerna i standardvyn.

2. Upptäck spam via giltiga värdnamn

Det är väldigt lättare att upptäcka Google Analytics-skräppost via värdnamn. Vertsnamnet representerar namnet på din webbplats. Om du vill filtrera bort falska rapporter, inkludera legit värdnamn i din rapport. Övriga värdnamn ignoreras automatiskt . Det är dock lämpligt att undvika att filtrera ut verklig trafik eftersom det kan påverka din webbplatsutveckling negativt.

Skapa ett annat filter i din Google Analytics-vy som består av trafik till de angivna värdnamnen. Börja med att genomföra din testvy och låt den gå i mer än fem dagar. Kontrollera transaktionerna för att kontrollera att uppgifterna förblir desamma eftersom du filtrerade bort falsk trafik. Skapa ett annat filter i huvudvyn och ange alla giltiga domäner i filtret.

3. Filtrera bort spökreferensspam

Den största delen av din Google Analytics-rapport består av spökreferensspam och annan skadlig kod. Hänvisningsskräppor fungerar för att skicka falska besökare till din webbplats. Om du vill filtrera hänvisningsspam från dina rapporter skapar du två filter och lägger till all spökehänvisning som finns i din lista. Börja alltid med din testvy för att kontrollera hur det fungerade och sedan implementera huvudfiltret.

4. Bots uteslutning

Google Analytics har arbetat med tekniker som automatiskt utesluter alla kända robotar från dina rapporter. Skapa testvyn och huvudvy för att filtrera bort robotar.

5. Skapa ett segment för att filtrera bort spam

Malware och Trojan virus kan vara mycket irriterande när de tränger in i din webbplats. Generera nya filter som kommer att utesluta all känd spökreferensspam från din aktiva data. Skapa ett segment för att kontrollera din historia och utesluta all spökehänvisningsspam från din data.

Skräppost och Google Analytics-skräppost är ett verkligt hot mot webbplatsägare. Reference spam har genererat falsk trafik till riktiga webbplatser med det enda målet att uppnå engagemang och verklig trafik på sina skadliga webbplatser. Ett virus som trojan och malware har använts i stor utsträckning av spammare för att skapa riktig trafik. Följ de ovan angivna stegen för att utesluta referensspam och Google Analytics-skräppost från din rapport.

November 23, 2017