Back to Question Center
0

Semalt Watch: Hur man förebygger skadlig kod och andra bedrägerier

1 answers:

Online scammers har stulit drygt 12 miljarder dollar, och de är lika bestämda att de fortsätter att stjäla. De finner äldre människor som de mest utsatta målen. Det finns några metoder de använder.

Michael Brown, ledande expert från Semalt , förklarar hur man undviker farliga malwareattacker.

1 - kia cerato review 2010 kia. Gratis saker

När du surfar kan du komma över annonser som berättar att du får saker gratis. Det kan vara en fri burger, och du är super hungrig. Falla inte för det. Om du klickar på annonsen eller länken öppnas en sida som laddar ner skadlig kod till din dator eller minskar personuppgifter.

I vissa fall presenterar sidan dig en blankett att fylla i. Informationen kommer att användas av hackare.

Klicka inte på dessa annonser. Kontrollera om dessa erbjudanden är sanna genom att söka på Google, gå till den legitima webbplatsen eller faktiskt kontrollera webbplatser som Snopes.

2. Bedrägeri sörjare

Några cons ser efter personer som är i sorg, mestadels änkor. De läser de dödsfallssidorna och hittar den närmaste efterlevande relationen av avlidne. Svindlaren låtsas att arbeta i en bank och kallar då en nära släkting. Konen hämtar personlig information genom denna förklädnad. Med denna information berövar rånaren de förlorade.

Om du i en sådan situation undviker hantering av ekonomiska problem eftersom du är sårbar och svindlarna är ute och inriktade på dig. Följ upp på samtal och e-postmeddelanden noggrant när du är klar över sorg.

3. IRS bluffar

Några scammers kommer att ringa låtsas att arbeta för IRS. Detta är en av de bästa bedrägerierna. Den som ringer kommer att hävda att du är skyldig IRS lite pengar, vanligtvis tillbaka skatter.

De ber dig omedelbart koppla pengarna till ett visst konto, eller du kommer att arresteras och debiteras. För att dra av det kan scammers använda konfidentiell information som ditt personnummer för att lura dig att tro att de verkligen arbetar för IRS. En alternativ metod som brukar använda är att hävda att IRS kommer att återbetala dig lite pengar efter att du ger några personliga information till den som ringer.

IRS meddelar vanligtvis via posttjänsten och om du får ett samtal kan du bekräfta om det är äkta genom att ringa 800-829-1040 vilket är IRS-telefonnumret.

4. Hälsovård bedrägerier

Ditt socialförsäkringsnummer fungerar också som ditt Medicare-nummer och svindlarar riktar sig mot denna information och snart kan du hitta avgifter som du inte har ådra på.

Skydda numret, håll det hemligt. Om du märker någon okänd aktivitet, informera omedelbart din sjukförsäkring. Bedrägerier kan få din socialförsäkringsinformation via phishing-samtal. De hävdar ofta att de ska ringa från Health Insurance Marketplace. Statliga myndigheter kallar inte kallt och begär personlig information. Om du hittar en ringer som begär din personliga information, lägg upp.

5. Tysta samtal

Du kan ligga på din soffa och njuta av din favoritprogram när telefonen ringer. Du hämtar och säger "Hej". Ingen svarar. Detta är ett robotanrop, som avser att verifiera potentiella mål. Du kan undvika detta genom att använda ett uppringnings-ID. Också, svara inte på oidentifierade samtal. En genuin uppringare lämnar ofta ett meddelande på din telefonsvarare.

6. Handel med privat information

Trots dina bästa ansträngningar för att hålla din känsliga information av händerna på de svåra svindlarna, kan de få dina uppgifter från:

  • Skrupelfria företag som säljer sina kunder information
  • Andra bedrägerier som kan ha försökt och lyckats eller misslyckats med att bluffa dig
  • Fake tävlingar och undersökningar där du måste fylla i dina uppgifter.

Alla dessa är ett slags resurscenter för svindlare. Var uppmärksam.

November 23, 2017