Back to Question Center
0

Semalt: Större hot En online spelare kan möta och sätt att hantera dem

1 answers:

Spelvärlden har genomgått enorma förbättringar under det senaste decenniet. Hackarna har inte blivit kvar och fortsätter att utgöra förödelse genom att släppa ut skadlig kod och ransomware som specifikt riktar sig till onlinespelare. Idag erbjuder Max Bell, Semalt Customer Success Manager, att titta på de 5 bästa hoten för online-spelare och hur man undviker dem.

TeslaCrypt

Ransomware är utformad för att låsa dig ur din dator tills du betalar en viss summa pengar som lösen. TeslaCrypt är programmerad för att kryptera spel-play-data för de flesta av de populära onlinespelen - sloto cash casino no deposit codes 2012. Du måste betala ett lösenum för att få tillgång till sina filer och fortsätta att njuta av dina favoritspel. Minecraft och Call of Duty är två av de gemensamma spelen som den här ransomware är känd för.

Även om utvecklarna av denna programvara har avslutat sin filåterställningstjänst, är denna ransomware fortfarande ute och sprider sig snabbt. Lyckligtvis finns det ett dekrypteringsverktyg som är skräddarsydd för denna ransomware du kan ladda ner och använda för att få tillgång till ditt system.

Password Stealers

Password Stealers kallas också som keyloggers. De fångar tangentbordsfall och kan till och med stjäla dina personliga uppgifter, såsom kreditkortsnummer. Detta hot har tidigare lyckats stjäla spelare tillgång till ett onlinespel som Origin och Steam.

En taktik som används för att infektera datorer är när ett potentiellt offer mottar ett chattmeddelande från en medspelare för att gå med i ett lag. Den okända spelaren lovar vanligtvis offer för sina färdigheter och uppmanar dem att gå med i en krets av bra spelare. Därefter uppmanas offret att ladda ner och installera en applikation som följer med keyloggen. Du kan bli av med detta hot genom att använda ett av de ansedda anti-malware-programmen.

Fake Game Cracks

Precis som keyloggersna bygger detta hot på socialtekniksteknik för att infektera offerdatorer. Offret är lockat att ladda ner och installera en sprickversion av ett spel som han / hon älskar att spela när han / hon verkligen installerar skadlig programvara. Även om du installerar filen tillåter en spelare att spela spelet utan att köpa licensen installerar den skadlig programvara som kan kompromissa PC: ns funktionalitet eller stjäla personlig information som lösenord om det är en keylogger.

Den enda lösningen på detta hot är att undvika sprickade versioner av spel. Gå en extra mil och ha ett robust anti-virus som kan skanna och ta bort sådan skadlig kod från ditt system helt.

Fake Applications

För närvarande kan du ladda ner spelet på din smartphone för att spela medan du är på språng. Tyvärr finns det hundratals falska applikationer som maskerar som de officiella spelen. Ladda ner en sådan app kommer att äventyra din mobilenhet. Det kan vara en ransomware eller ett virus som kommer att torka data från din smartphone omedelbart du installerar det.

Nätfiske

Phishing-försök har blivit mycket vanliga under de senaste åren. Eftersom nästan alla kunniga internetanvändare som är spelare har ett e-postmeddelande skickar hackaren ett mail som liknar det legitiska e-postmeddelandet från det ursprungliga spelbolaget. Om du klickar på länkarna i e-postmeddelandet installerar du automatiskt adware, skadlig kod eller spionprogram på datorn eller mobilenheten.

Den nedersta raden är att du måste vara försiktig när du spelar spel online. Titta på vilka länkar du klickar på, appar som du hämtar och ha ett robust antivirusprogram installerat på din dator och smartphone för att låsa ut dessa hot.

November 23, 2017