Back to Question Center
0

Semalt presenterar intressanta fakta om internetbedrägerier och bedrägerier

1 answers:

Internetbedrägerier och bedrägerier kan förekomma när som helst. Varje internetanvändare är ett potentiellt offer.Således är det viktigt att förstå hur internetbedrägerier fungerar så att onlineanvändare, utvecklare och webbplatsägare kan skydda sina hårda intjänadepengar.

Alexander Peresunko, Semalt Customer Success Manager, skisserar i denna artikel vanliga bedrägerier och bedrägerier som kan uppstå både online och offline.

Till att börja med anger identitetsstöld användningen av andras personuppgiftersåsom socialförsäkringsnummer, jungfru eller mors namn för att begå brott. Internetanvändare bör vara medvetna om att använda andras identitetär mycket olagligt som deklarerats i januari 2010.

För det andra avser identitetsbedrägeri användningen av en annan persons identitet (huruvidadöd eller levande) eller ens använder en falsk identitet av bedrägerier. Till exempel ansökan om visumkort i den avlidnes namn. internetbedrägerier letar efter personlig information som användarnamn eller lösenord, födelsedatum, fullständig adress, socialförsäkringsnummer och fullständiga namn förbank samt kreditkortsinformation, onlinetjänster och signaturer med avsikt att begå internetbrott.

Den tredje typen av internetbedrägerier gäller kredit- och betalkort. BetalkortetInternetbedrägeri uppstår när en bedrägeri sveper kortinformationen från dess remsa eller streckkod för att duplicera kortet..Det exekveras avanvändning av "skimming" -maskin som skannar baksidan av ett kredit- / betalkort och fångar viktig information (till exempel kontonummer och kontonamn) och utan att någon kontakt med kortet. I extrema fall kan samma maskin läsa stiftet på ett visst kort.

Nästa, phishing, även känt som brandspoofing, är ett onlinebedrägeri som medförtillverkning av textmeddelanden, webbplatser och e-post från internetkriminella att se ut som om de kommer från ett legitimt ursprung. Meddelandena används isamla känsliga, personliga och finansiella detaljer av en användare. Fasningsmeddelanden eller e-postmeddelanden är avsedda att utlösa en reaktion från eninternetanvändare. I detta avseende kan innehållet använda en ton som kräver ett brådskande svar, spännande eller störande information eller användning avfalska uttalanden eller information. Phishing-texterna är ofta inte anpassade.

Förskottsavgiften är ett internetbedrägeri som vissa företag använder för att tillhandahålla låntill individer. Huvudmålen är personer med dålig kreditvärdighet eller som inte kan kvalificera sig för institutioner / banklån. De använder fraser som"Har du inte ett kreditbetyg?" eller "Har en dålig kredithistoria?" När en internetanvändare är ansluten, startar bedrägerierna bedrägeribekämpning avbegära kontantbelopp kontant i förskott för att få tillgång till lån. Efter att ha fått pengarna, försvinner svindlarna.

Lotteri (eller prispeng) hänvisar till massbedrägeri internetbedrägerier där offerfå meddelanden via e-post, telefon eller meddelanden som visar att de har vunnit pengar eller priser. Men innan du samlar in priset eller kontanterna,Offret är skyldigt att betala skatt eller avgift i förskott. När offret har överfört pengarna, försvinner organisationen eller ens begäran ommer pengar. I detta avseende är allmänheten uppmärksam på att lotterier eller priser som vunnits i Kanada inte är föremål för några avgifter eller skatter.Dessutom, som en säkerhetsåtgärd, uppmanas internetanvändare att hålla koll på lotterier, drar eller tävlar de går in Source .

November 23, 2017