Back to Question Center
0

Semalt: Potentiellt oönskade program och hur man undviker dem

1 answers:

I den här artikeln beskriver Julia Vashneva, Semalt Senior Customer Success Manager, hur oönskade program påverkar datorn och hur man undviker att installera PUP. Det framgår av namnet att oönskade program är program, program eller program som vi inte vill installera i våra datorer, telefoner, surfplattor och andra enheter. De installeras i dina system och kan skada dina filer inom några minuter. Det finns två sätt att sprida crapware i din enhet. Först och främst binds de av apputvecklare och installeras i ditt system - dedicated server vps set up events. För det andra laddar du dem ovilligt från webbplatserna, och sedan orsakar de problem för dig. De potentiellt oönskade programmen installeras i ditt system själva och stjäl din personliga information utan din kunskap.

Detektion av PUP

De potentiellt oönskade programmen som är installerade på din enhet i form av verktygsfält och webbläsare är lätta att identifiera. De andra typerna av program kan dock inte identifieras och kan i stor utsträckning skada din Windows Aktivitetsfält. Låt mig här berätta att PUP: erna är antingen spionprogram eller skadlig kod. De innehåller dialers och keyloggers som kan infektera ditt system. Så det är bra att installera ett antivirusprogram så tidigt som möjligt. Om de förhindrar installationen bör du starta om datorn eller installera ett annat operativsystem. De potentiellt oönskade programmen kan sakta ner enhetens funktion och kan äventyra din integritet.

Ta bort potentiellt oönskade program

För att bli av med de potentiellt oönskade programmen bör du öppna webbläsarinställningarna och gå till dess alternativ. Nästa steg är att hantera dina tillägg, och det kan göras på grundval av din webbläsare. Låt mig här berätta att olika webbläsare har olika inställningsalternativ. Om du inte förstår hur du justerar inställningarna är det bättre att söka hjälp av experter. Under tiden bör du undvika att använda externa program som som .NET och Visual C ++ Distribution Framework. Det är viktigt att ta bort de programmen och alla onödiga appar från din enhet så tidigt som möjligt.

Förhindra att PUP installeras

Det är obligatoriskt att förhindra att eventuellt oönskade program installeras på din dator och mobilenhet. För detta bör du gå till alternativet Express Method och installera ett antivirusprogram så tidigt som möjligt. Du bör alltid ladda ner freeware från de säkra och autentiska webbplatser och gå till det anpassade installationsalternativet. Här ska du inte blint klicka på alternativet Nästa. Först och främst bör du läsa tips och tricks för att få en uppfattning om vad som erbjuds. När den anpassade installationsprocessen är klar är nästa steg att installera ett par antivirusprogram på ett säkert sätt.

Ett stort antal hackare lurar offren genom alternativen Accept and Decline. Det är därför du borde aldrig klicka på de knapparna utan din vetskap. Vi rekommenderar dig att läsa programvaruinformationen och produktegenskaperna innan du klickar på installationsalternativet.

Slutsats

I slutändan vill vi säga att freeware produkter är riktigt bra. Men du bör aldrig installera dem från okända eller okända källor. En annan trend som vi har märkt är att vissa app- och programutvecklare startar sina program med tredjeparts phishing-annonser. Vi rekommenderar dig att hålla sig borta från de här produkterna för att säkerställa din säkerhet och säkerhet online.

November 23, 2017