Back to Question Center
0

Semalt - Allt du behöver veta för att vara säker från Petya Malware

1 answers:

Veckor efter att WannCry ransomware attackerat hundratals till tusentals datoranordningar över hela världen, lades en liknande malware som heter Petya upp på nätet. Petya attackerade ett stort antal banker, regeringar och privata kontor i Ukraina och multinationella företag över hela världen. Precis som WannaCry-attackerna attackerade Petya olika människor, och offren klagade över att deras enheter och filer var skadade. Hackarna krävde $ 300 till $ 500 i Bitcoin innan offren kunde få tillgång till sina datorer och mobila enheter.

Ryan Johnson, Senior Sales Manager för Semalt , kan styra dig genom Petya-skyddsprocessen - servicio de servidores dedicados.

Det anses mest att sådana attacker utnyttjar EternalBlue-utnyttjandet via sårbarheter i Microsoft Windows. Således släppte detta tekniska företag ett antal tips och bad användarna att skydda dem genom att regelbundet uppdatera sina program och program. Anfall som Petya och WannaCry har blivit vanliga, och företag bör utbilda sina arbetstagare för att säkerställa deras online-säkerhet.

Förhindra ransomwareattacker på företagen

Jonathan Care från Gartner har erbjudit insikter på att förebygga malware och Petya-attacker och undvika dem som en organisation. Han säger att Petya är en farlig form av skadlig kod. Det är mycket mer annorlunda och komplicerat än WannCry. Det vanligaste sättet att leverera till ett system är via smittade e-postmeddelanden eller klick på falska länkar. Det ser dock ut som Petya använder sig av smittade program från bryta programleverantörer eftersom dess första infektion är en konstig typ av vektor. Hackarna vill stjäla dina personuppgifter och be om en lönecheck..Annars hotar de att ladda skadliga saker till din dator enhet. Petya har förmågan att kryptera dina filer. När det är klart kan du inte dekryptera någon av dina filer tills du är redo att betala lösenummet. Vi känner också att Petya inte dekrypterar filer själva. I stället krypterar du dina filer och händer över avkodningsuppgiften till de andra programmen.

Herr. Care säger också att företag inte bör överväga Petya som ett konstruktivt verktyg. Det beror på att Petya är ett dekonstruktivt verktyg och kan skada din dator eller mobilenhet inom några minuter. Du bör veta grunderna om hur man kontrollerar skadade infrastrukturer, osäkra applikationer och webbannonser som kan innehålla skadlig kod och virus. Det skulle vara bra om du försöker Gartner's Adaptive Security-modell som ger oss detaljer om hur du är säker på internet.

Låt mig här berätta att malware och Petya kräver att administratörer delar sina datorrättigheter. De antingen lurar dig att stjäla denna information eller tvinga dig att låta dem få tillstånd att komma åt din enhet. En vanlig användare borde aldrig klicka på bifogade e-postmeddelanden eftersom hans säkerhet kan äventyras på internet. Olika Windows operativsystem är konfigurerade för att starta om Petya när det behövs. Det är upp till dig, antingen du aktiverar den eller inaktiverar under en livstid.

Skydda din organisation

Herr. Care säger att vi ska distribuera de nya Microsoft-patcharna och inaktivera SMBv1 för att förhindra skadlig kod och virus. Det är också viktigt att vi utbildar oss själva. Utan det kan vi aldrig vara skyddade på internet. Vi bör också ha de senaste versionerna av program och operativsystem installerade på våra system. Vi bör ha säkerhetskopior av alla filer och mappar, och de ska lagras på lokala diskar.

November 23, 2017