Back to Question Center
0

Semalt: Huvudskillnaden mellan alt text och bildtitel

1 answers:

För närvarande blir bilder användbara delar av webbplatser. WordPress har tillhandahållit flera sätt att lägga till bilder på webbinnehåll, och nästan alla webbutgivare kan göra det på några minuter. Det är dock viktigt att ta dig tid när du fyller i "Biljettdetaljer" för en bild. Specifikt, utnyttja Alt Text och Titel-taggarna på dina bilder optimalt. Jason Adler, Semalt Customer Success Manager, påminner om att dessa två attribut bestämmer det kommunikativa värdet på bilden och dess rangordning på SERP. De förbättrar också användarengagemang och bidrar därmed till att skapa ett gott rykte för din webbplats.

Vad är bild Alt Text och bildtitel i WordPress?

Alt Text eller alternativ text läggs till i bildinformationen för att fungera som en platshållare om bilden tar lång tid att ladda eller inte alls laddas. Istället för att besökaren inte ser någonting (som kan skapa dålig användarupplevelse) ser de beskrivningen av bilden - Alt Text.

Alt Text är tillverkat inte bara för användare utan även för sökmotorer . När en sökmotor som Google kryper webbplatser kan den inte läsa bilder, men den kan läsa en bilds Alt Text. Om denna tagg är optimerad ger sökmotorn bilden och därigenom webbplatsen en bättre rankning i sökresultaten.

Bildtitel gör också mycket bra för din webbplats. När du flyttar muspekaren över en bild kan du märka att en viss beskrivande text dyker upp. Det är bildtiteln, och det ger en bättre förståelse av bilden. Ännu viktigare, titeln hjälper läsare med synskada för att förstå bilden. Normalt använder dessa besökare skärmläsningssoftware för att läsa innehåll på webbplatser. När programvaran når vart bilden är, läser den ut titeln på bilden för användaren. Om ingen titel har lämnats returnerar inte skärmläsaren någonting och flyttas till nästa del av innehållet som den kan läsa.

Lägga till bild Alt Text till en bild i WordPress

Det finns två sätt att använda för att lägga till Alt Text på dina bilder. Du har möjlighet att lägga till texten när du laddar upp bilden med hjälp av den inbyggda mediauppladdaren som tillhandahålls av WordPress. Den andra metoden innebär att öppna mediebiblioteket, hitta bilden och klicka på länken Redigera under den bilden.

Lägga till bildtitel i WordPress

Det är viktigt att notera att termen "bildtitel" i WordPress kan användas för att innebära två olika saker. När du laddar upp en bild med WordPress Media Uploader, ser du ett rubrikfält. Texten som du anger i detta fält kallas en titel, men den används av WordPress mediebibliotek för att visa listan med bilder och andra mediefiler i ditt bibliotek. Detta är dock inte titeln som besökare kommer att se när muspekaren vilar på bilden.

Så här lägger du till bildtiteln du vill att användarna ska se:

Om du använder visuellt inläggsredigerare kan du klicka på bilden och sedan på redigeringsknappen. På popup-skärmen som visas klickar du på Avancerade alternativ och du får möjlighet att lägga till attributet för titeln.

Om du kan skriva HTML-kod, använd Textredigeraren för att lägga till titelattributet.

Både bilden Alt text och titel är viktig för webbplatsen. Använd dem för att ge dina bilder och hela webbplatsen någon personlighet. Se till att alla dina WordPress-bilder är välmärkta med optimerade Alt-texter och -titlar. Du kommer att driva din webbplats ett steg framåt mot bättre ranking på SERP, och det blir mer användarvänligt Source .

November 26, 2017