Back to Question Center
0

Semalt: Hur och varför skydda ditt system mot skadlig kod

1 answers:

Visste du att prefixet mal (som i skadlig kod) betyder dåligt på alla latinska språk, inklusive spanska? Det berättar mycket för dig. Malware eller skadlig programvara används av cyberkriminella för att förstöra förödelse för intet ont anande datoranvändare. Du kan tänka på skadlig kod som ett påträngande program som används för att phish personuppgifter - inloggningsuppgifter + lösenord, kreditkortsuppgifter, bankinfo, socialförsäkringsnummer - som sedan används för att stjäla identitet (identitetsstöld), pengar och för andra ohyggliga aktiviteter. Malware kan vara i någon form. Det kan vara en trojansk häst, virus, ransomware, mask eller spionprogram.

Följ de ovanstående riktlinjerna som definierats av Artem Abgarian, Senior Customer Success Manager Semalt , och din privata information kommer alltid vara säker.

Hur används skadlig kod mot dig?

Det finns många sätt på vilka hacker eller cyberkriminella kan släppa lös en skadlig kod. Det vanligaste sättet är att skicka ett phishing-e-postmeddelande. Det här e-postmeddelandet kan se harmlöst ut, men det innehåller ofta en länk eller en körbar fil som, om den installeras, installerar skadlig programvara i ditt datorsystem.

När den här skadliga programvaran befinner sig i din dator, analyserar den ditt datakryptering och skyddssystem för sårbarheter. Om det finns kryphål någonstans i systemet, använder malware en kombination av aggressiv taktik för att störa operationerna medan du stjäler privata data. Till exempel kan din webbläsare öppna många flikar utan att du har för avsikt att göra det. Ibland hör du spöke ljud (ljudklipp spelar på flikar som du inte öppnat frivilligt). Hur känner malware din lösenord? Tja, de använder en datainsamlingsteknik som kallas keylogging..Med den här metoden följer alla knappar du trycker när du loggar in på ett konto. Det är hur malware identifierar ditt personnummer, PIN-kod och lösenord.

Hotet om skadlig programvara är verkligt. Faktum är att programvara blir svårare att upptäcka vilket innebär att fall av identitetsstöld och andra cyberbrott kan öka. Gör inte panik men. Det finns många sätt du kan använda för att skydda dig från detta hot.

Hur man undviker ett skadligt program

Det räknas att spela säkert och var uppmärksam. Med detta i åtanke bör följande tips hålla dig borta från skada:

  • Klicka inte på länkar eller öppna bilagor eller körbara filer från e-postmeddelanden vars avsändare du inte känner till eller kommunicerar med regelbundet.
  • Hämta, installera och uppdatera den senaste versionen av antivirusprogram, anti spyware och sätt sedan upp en brandvägg. Använd inte sprickade versioner av antivirusprogram.
  • Undvik att använda automatisk sparafunktionen i en webbläsare. Om du uppmuntras av webbläsaren att komma ihåg lösenord klicka på "Aldrig". Lås din dator när du inte använder den.
  • Se till att du använder den senaste versionen av program på datorn, datorn eller surfplattan. Som det är, innehåller utvecklarna de senaste säkerhetsåtgärderna för att hålla bort de dåliga killarna.

Låt inte dig vara ett annat offer för en skadlig kod. Ibland kan ditt antivirus popa ett fönster med meddelandet "hot detected". Om det händer, öppna inte länken som skickas till ditt e-postmeddelande eller text. Ignorera det. Du kommer vara säker Source .

November 23, 2017