Back to Question Center
0

Semalt: Hur man håller sig borta från skadlig kod

1 answers:

Malware är ett myntat ord från orden skadlig skadlig kod. Det finns inga restriktioner för vad som utgör malware. Därför hänvisar malware i sin enklaste form till allt som får olagligt inträde i en persons dator - site ray ban americanos. Gör inget misstag, avsikten med programvaran som får olaglig tillträde till ditt nätverk kan variera. Det har dock inget legitimt syfte i din dator, varför den kategoriseras som skadlig kod

Kundeframgångschefen för Semalt , Ivan Konovalov, vet vad man ska göra för att undvika inbrott av skadlig kod.

De tidigare typerna av skadlig kod var ett försök av deras utvecklare att visa upp sina färdigheter och tjänade till att irritera sina mål. Ibland kunde de skicka dem som skämt. De senare versionerna är en att passa på eftersom de blev farligare och kan skada data genom att antingen radera eller korrumpera den och den tillhörande mjukvaran. På den moderna webben är de flesta av programvarorna på marknaden för pengaändamål.

Malware Typer

Tekniskt är malware en generisk term och kan referera till flera typer av hot. De kan innehålla följande:

1. De kan ta formen av virus som riktar sig på körbara filer. När användaren installerar programvaran sprider viruset sedan till andra kritiska filer i systemet. Viruset kan bara infektera datorn genom en åtgärd av användaren som att öppna en e-postbilaga.

2. Ormar är en form av skadlig kod som sprider sig via datornätverk..De har en nära likhet med virus. De har en mycket större chans att sprida på grund av de enorma möjligheter som internet orsakar som en serie sammankopplade nätverk.

3. Trojanska hästar är hackerens arsenal som de använder för att dölja skadlig kod för att undvika detektering av anti-malware. De tar form av legitim mjukvara som orsakar skada när de laddas ner och installeras.

4. Rootkits modifiera operativsystemet för att hjälpa till att dölja och dölja annan skadlig kod. De är inte skadliga själva, men är källan till problem eftersom de hämmar upptäckt av annan skadlig kod.

5. Bakdörrar visas när attackerna äventyrar systemets säkerhet. De stöder fullständig stängning av användaren och främjar fjärråtkomst av hackare som gör det lättare för dem att installera annan malware.

6. Spionprogram är en annan typ av skadlig kod som samlar information om användaraktivitet i syfte att stjäla personlig information.

7. Den sista typen av skadlig kod är adware som visar sig som en popup som erbjuder gratisprogram. I de flesta fall är de ett sätt som företag kan minska kostnader för att återställa utvecklingskostnaderna.

Undvika skadlig kod

Den gyllene regeln att undvika skadlig kod är att hålla sig fri från att öppna eller installera programvara eller något vars källor är obestämd eller ej verifierad. Om man hamnar på en webbplats som de inte känner till, bör de se till att inte ladda ner något från det. De enda ställena att få din programvara och andra medier är de välrenommerade webbplatser eller de som man känner till för att minska risken för infektion. Om programvaran inte har en digital signatur finns det alltid möjlighet att undersöka det på webben och se vilka andra människor som har att säga om det. Eventuella rapporter som dyker upp, klagomål eller saker som verkar konstiga om webbplatsen bör vara en signal att lämna den ensam. En annan fördel är att ha ett internet

November 23, 2017