Back to Question Center
0

Semalt: Håll dig skyddad från dessa 6 onlinesvamsar

1 answers:

Cyberkriminella har drabbat ett stort antal onlineföretag och privatpersoner de senaste åren. Internet webbplatser och tjänster gör det enkelt för oss att betala räkningar, köpa våra favorit saker, boka hotell och utföra en rad olika uppgifter. Samtidigt blir du fångad av hackare, och du får inte en uppfattning om vad som händer. Attackingsverktyg och metoder varierar från traditionella attackleverantörer till skadlig programvara till fjärranslutna applikationer. Vissa människor blir också fångade av geniala phishing-svindlar som utplaceras från en okänd region i världen.

Oliver King, kundsucceschef för Semalt , definierar 6 onlinespel som är mer än farliga idag.

1. Internationellt lotteri

Scammare och hackare är ofta baserade i USA och Kanada. De använder direkt e-post eller telefoner för att locka konsumenterna att köpa profilerade lotterier. De låtsas att du kan vinna något extra genom dessa lotterier. Ett stort antal människor blir fångade och spenderar tusentals dollar på dessa system. Federal Trade Commission (FTC) säger att de flesta kampanjerna kommer att vara telefoniska.

2. Fake virus (det blir en riktig)

Det är sant att tekniska produkter och gadgets ofta utvecklar virus och skadlig kod. Om du ser att ditt datorsystem inte körs ordentligt eller det blir låst, finns det risk för att det har ett virus. Du bör installera ett antivirusprogram så tidigt som möjligt. Men vissa "falska virus" kan också attackera dina datorsystem. De saktar hastigheten på din enhet, och du är tvungen att installera en viss programvara. Som ett resultat blir de falska virusen verkliga och stjäl din känsliga information. Den enda lösningen på det här problemet är att du inte installerar programvaran du inte är säker på..

3. Goda avsikter har gått fel

Syndar låtsas som företrädare för välgörenhetsorganisationerna. De vill att du ska hjälpa offren till en katastrof, terrorattack eller epidemi. Ofta faller hackare människor som visar intresse för att lösa den regionala konflikten. Således går dina goda intentioner fel när du hamnar i en stor del och får inga resultat.

4. Säkerhetsbrott

Om någon e-postmeddelanden säger att du har brutit mot ett företags regler och bestämmelser, bör du inte oroa dig för det. Ett stort antal Hollywood-filmer visar hur människor blir fångade av hackare som låtsas vara poliser eller säkerhetsvakter. Ingen tjänsteman skickar enskilda e-postmeddelanden. De utför istället sin forskning i stor skala och når dig direkt. Du borde inte skicka pengar till någon som låtsas vara en säkerhetsansvarig. Det finns ingen anledning att oroa sig, även om han säger att du har blivit utsatt för säkerhetsproblem.

5. Nytt jobb

En variation av internet marknadsföring bedrägerier erbjuder sysselsättning och biljetter till behövande och fattiga människor. Att vara arbetslös är en av de största förbannelserna för en kandidat, men det betyder inte att du skickar dina pengar till någon du inte känner till. Några av svindlarna ber dig bli registrerade på sina webbplatser och skicka in ditt CV. Det är okej att fortsätta och skicka ditt CV, men du borde inte betala dem något eftersom inget ansedd företag ber sina anställda att betala fram. Och om du blir ombedd att betala något innan du blir anställd finns det chanser att en hacker försöker stjäla dina pengar.

6. Online flickvän

Ett stort antal personer registrerar sig dagligen på datingwebbplatser. De vill ha en bra partner för antingen ett romantiskt datum eller för att gifta sig. På något sätt är online dating webbplatser inte bra att gå med. Bedrägerier och hackare fäller ofta människor genom dessa webbplatser. De blir först dina vänner och låtsas vara en söt och söt tjej. Då är målet att bygga ett förhållande med dig och fråga lite pengar. Om någon säger att han är i trubbel kan du hjälpa honom men inte skicka några pengar till sina bankkonton Source .

November 23, 2017