Back to Question Center
0

Semalt Expert vet hur man tar bort referensspam från Google Analytics

1 answers:

Hänvisningsskräppan fortsätter att dyka upp trots att Google tillhandahåller en officiell lösning. Uppdateringen riktar sig till speciella hänvisnings länkar som inkluderar oförutsägbart, gratis videoverktyg, sökord-övervakning-framgång och rank-checker. Utförandet av värdnamnfilter är dock den bästa lösningen som bör beaktas före någon annan teknik.

Därför framhäver Ivan Konovalov, Customer Success Manager of Semalt i denna artikel faror med hänvisningsspam och hur användarna kan hantera sådana länkar.

Enligt internetexperter är hänvisningsskräppan en handling att skicka falsk trafik till en produkt eller webbplats - logiciels de gestion du temps. Detta kan låta harmlöst, men det blir en allvarlig internetproblem.

Typ av hänvisningsskräppost

I Google Analytics-kontextet finns två huvudtyper av remissspam: spök och spammiga webbrobotar.

Spammiga sökrobotar är robotar som besöker webbplatser med syfte att indexera innehåll. De flesta spammiga webbrobotrar använder identiteter av webbservrar. Därför är de borta från analytiska rapporter. Ändå verkar vissa spammiga sökrobotar inte som robotar, och därför hamnar de i Google Analytics-rapporter som sessioner med 0 sekunders varaktighet och 100% avvisningsfrekvens. Nyligen introducerade Google en funktion som användes för att filtrera ut känd som spindlar och bots, även om det inte är perfekt.

Ghost-referraltrafik är förmodligen den största av de två referensspammen. Den här spammen besöker inte en webbplats. I stället utnyttjar spammare tanken att Google Analytics överför data via HTTP-förfrågningar direkt till servrar från Google analys som innebär att en hacker lätt kan "spoofa" en session. Dessutom genereras Ghost-referraltrafik av program som skickar falska HTTP-förfrågningar riktade mot vissa Google Analytics-egenskaper, så att en webbplats inte upplever trafik. Dessutom hävdar experter att spöktrafik kan användas i spoofing organiska sökresultat samt att skicka falska händelser.

Negativa effekter av hänvisningsskräppost

Referral spam komprometterar webbanalysdata för en webbplats. "Sessionerna" som går in genom hänvisningsskräppan skrålar information genom att uppblåsa trafikvolymen och noggrannheten för ingrepp av mätvärden. Användare som inte känner till spam kan ange beslut om felaktig data och brist på trafik.

Det finns flera alternativ att ta bort referensspam i Google Analytics.

Filter Spammy Crawlers och utesluta utländska värdnamn

De flesta spökreferenser karakteriseras av felaktig värdnamnsskrivning. Till exempel, när du granskar referensdata från Google Analytics, presenterar spökehänvisningar värdnamn som är helt irrelevanta för webbplatsen. Därför hjälper denna kunskapsägare att skapa filter som tillåter information med exakta värdnamn. Dessutom är den här lösningen mer relevant för Google Analytics-användare med en handfull domäner. I de flesta fall är det tillräckligt att byta toppdomännamn på en webbplats. Vid multipla domäner bör regelbundna uttryck kontrolleras med Regex Pal. Denna typ av filter kan ta bort vilken typ av spökreferenstrafik som helst. Ett ytterligare filter är emellertid nödvändigt för att eliminera webbrobotare eftersom de besöker en webbplats och rapporterar exakta värdnamn.

Filtrera alla Källor för Hänvisning Spam

Den gäller i situationer där domänerna ändras enkelt i en uppmätt vy. Filtret bör således vara mer uttömmande för att omfatta alla förekommande referenswebbplatser.

November 23, 2017