Back to Question Center
0

Semalt Expert varnar för världens största spammare. Var försiktig!

1 answers:

Om du får ett stort antal e-postmeddelanden med länkar till nätbutiker eller personer som ber om pengar finns det chanser att en spammare gissat ditt ID och har börjat skicka dig falska meddelanden. Under första halvåret 2011 användes det mesta av spam i inkorgen som kom från Indien. År 2016 var de största spam-avsändande länderna Indien (20%), Indonesien (13%), Ryssland (10%) och Sydkorea (12%).

Nik Chaykovskiy, Senior Customer Success Manager Semalt , tittar här på de mest övertygande fakta om världsspamfiler.

Ryssland är allmänt känt för sina cyberkriminella och gäng som Facebook. Enligt Trend Micro, som är ett känt cybersecurity-californiskt företag, är Ryssland nu framme när det gäller onlinesvams och spam. Trend Micros rapport avslöjar att de mest synliga händelserna som Whitney Houstons plötsliga död, sociopolitiska omvälvningar världen över, och Linsanity gav cyberkriminella med nya samhällsmaterial och kampanjidéer. Det hjälpte dem att infektera och tränga igenom ett stort antal e-post-ID och nätverk för att komma åt våra privata data.

Upp till 80 procent av spam riktade på nätet genereras av en grupp på över 100 personer, alla tillhör ett spamband. Namnet på detta gäng är Spamhaus. Databasen Register of Known Spam Operations (ROKSO) har orsakat många problem för internetanvändare. För några år sedan skickade en ukrainsk baserad spammare miljontals malware och virus med en specifik botnetteknik. Spammerens webbhotell var ett kinasbaserat webbhotell, har Trend Micro rapporterat. Michael Boehm and Associates var en amerikansk organisation som bestod av ett stort antal spammare. De skickade automatiserad spam och virus på internet, vilket skapar problem för olika användare. Deras primära mål var skrapade listor, och de drivs under ledande företag och enskilda namn.

Yair Shalev var en högprofil snowshoe spammer från Florida. Han samarbetade med en ROKSO spammer, Darrin Wohl, för att utveckla teknik för att förstöra ett stort antal datorer och mobila enheter över hela världen. Dante Jimenez var en amerikansk spammare som arbetade med värsta cyberkriminella och botnetexperter världen över. Han var inblandad i olika botnet spamming projekt och var framme för att hacka servrarna och framstående nyheter webbplatser. Peter Severa var en professionell rysk spammare som skrev och sålde olika virusspammningsprogram, spam och botneter för miljontals miljarder dollar. Han var också inblandad i att skriva och släppa världens värsta trojaner och virus. Han har jobbat med olika europeiska och amerikanska botnetspammare och hade samarbetat med en amerikansk spammare, Alan Ralsky.

Michael Persaud greps av FBI för några månader sedan. Han var involverad i omfattande bedrägerier och belastades för olika spammningsoperationer. Yambo Financials är en annan ukrainsk spammare som var involverad i olika cyberbrott. Han utvecklade massor av piratkopierade program och sålde dem för miljontals dollar. Han hade också skapat ett falskt bankkonto på internet och stal massor av pengar från de legitima bankkonton. Hittills har denna spammare anklagats för olika cyberbrott, och FBI är efter honom. Förr eller senare kommer han att arresteras, Trend Micro rapporter Source .

November 24, 2017