Back to Question Center
0

Semalt Expert Shares Metoder för att upptäcka och undvika skadlig kod

1 answers:

Malware är en muntlig term från två ord "skadlig" och "programvara". Det finns flera anledningar till varför någon skulle hitta en användning för skadlig kod. Malware har potential att krascha datorer eller mobila enheter, begå bedrägerier, fånga användarspecifika uppgifter eller spionera användare. På samma sätt finns det flera malwareprogram på samma sätt som att installera dem kan ta olika former. Självklart kräver hackare inte användarens samtycke att installera skadlig programvara. Det bästa sättet att bekämpa skadlig programvara är att förhindra att angriparna installerar malware i första hand. Man kan också följa några steg för att bedöma systemets tillstånd om de upptäcker att de redan är offer.

Jack Miller, en av de ledande Semalt experterna, tittar på några användbara tips för att hålla datorer säkra från skadlig kod.

Uppdatera datasäkerhet regelbundet

En dator förblir skyddad när en användare installerar anti-malware, antivirusprogram och installerar brandväggen. Alla system ska ha sina inställningar konfigurerade för att upptäcka uppdateringar och patchar automatiskt. Kom alltid ihåg att säkerhetskopiera data så ofta som möjligt.

Vakt i nedladdning och installation av ny programvara

När en användare försöker installera ett nytt program på sin enhet måste de se till att det kommer från en betrodd webbplats. När de gör det borde de komma ihåg att ställa in datorns säkerhet vid höga för att identifiera alla nedladdningar som ej godkänts av ägaren.

Fortsätt övervaka alla e-postmeddelanden

Det finns tillfällen när phishing-e-postmeddelanden tar formen av ett legitimt e-postmeddelande..Antag aldrig att eftersom ett e-mail verkar kommer från en betrodd webbplats, att det är säkert. Alla e-postmeddelanden med inbäddad e-post utgör en risk för en persons dator, och användarna bör avstå från att klicka på den. Användaren bör inte heller hämta några bilagor som kommer ihop med e-postmeddelandet.

Var försiktig med popup-fönster

Ibland kan internetanvändare hitta popups ganska irriterande. De har rätt att känna sig så eftersom hackare ibland använder dessa popup-filer för att sprida skadlig kod. Det finns flera popup-blockerare från legitima webbplatser som användare kan använda för att förhindra dem där det är möjligt. Men om man är mer reserverad att ladda ner popup-blockeraren eller väljer att inte, ska de inte klicka på länkarna som visas på popup-listorna. En bra avsikt att minska frekvensen kan orsaka mer skada än bra. Slutligen borde man vara fri från alla program som annonseras via popup-fönster. En vanlig typ av taktik som används av hackare är att skicka popup-fönster till användare som meddelar att de har hittat skadlig kod på datorn. De innehåller sedan en länk som användarna kan använda för att börja rätta till problemet. Dessa länkar fungerar dock som ett medium som används för att sprida malware.

Är systemet redan infekterat?

Se upp för följande symtom:

  • Systemet är ovanligt långsamt, håller kraschar och returnerar många felmeddelanden medan man hämtar serviceförfrågningar.
  • Antalet popup-annonser ökar betydligt.
  • Mystiska verktygsfält och ikoner som förekommer ur ingenstans
  • Systemet tar inte tillbaka den förväntade webbplatsen eller hemsidan.

Att vidta åtgärder om infekterade

Om skadlig programvara redan har infekterat datorn:

  • Avstå från att använda datorn för att hantera eventuella finanser.
  • Utvärdera säkerhetsprogrammets villkor och huruvida det är aktuellt.
  • Skanna datorn för eventuell skadlig kod och starta om för ändringar.
  • Involvera en IT-professionell om systemet har några problem.
  • Informera annan personal som även använder datorn på dess status Source .
November 23, 2017