Back to Question Center
0

Semalt Expert: Riktlinjen för att undvika Internetbedrägerier

1 answers:

Internetens tillväxt och integrering i näringslivet och det sociala livet är en bra ochdålig sak. På den goda sidan är de många fördelarna som internet erbjuder, till exempel E-handel. Och på den dåliga sidan är det verkligen oroliga bekymmersåsom cyberbrottslighet.

Bland de mest fruktade bekymmerna är internetbedrägeri. Internetbedrägerier händer när apersonen använder internet i skurkrollen med sikte på att få en oärlig fördel gentemot en annan person. Ofta den huvudsakliga motivationen förInternetbedrägeri är ekonomisk vinst.

Det finns många typer av internetbedrägerier, men vissa utförs oftareän andra.

En av de mest erfarna specialisterna i Semalt ,Andrew Dyhan definierar följande typer av internetbedrägerier:

1. Falska auktioner och falska varor

Gärningsmän av falska auktioner riktar konsumenterna på varor som säljs online. Debrottslig kommer att lägga ut en produkt på en auktionsplats som anger att de säljer den till högstbjudande. Produkten kan antingen varaobefintlig eller om den existerar skiljer den sig från vad som annonseras. Svindlaren försöker få den vinnande budgivaren att skicka full betalningför den nämnda produkten innan frakten är klar. Slutligen skickar brottslingen inte produkten till köparen (vad kallas icke-leveransav varor) eller produkten som skickas är något annat, ofta betydligt billigare än priset på den betalade produkten.

2. Spam och identitetsstöld

E-postmeddelanden missbrukas ibland av bedrägerier för att bedräga intet ont anande internetanvändare ellerskada enheten som de använder. Några bedrägliga e-postmeddelanden försöker locka en till att ge ut sin personliga och ekonomiska information,och andra går vidare för att lura människor att skicka medel till tvivelaktiga system.

Dessa farliga e-postmeddelanden kommer att krypa in i din inkorg som meddelanden för låg räntalån, välgörenhetsorganisationer som söker finansiering, insatsvinster och sociala livrelaterade problem. De innehåller en länk som du skaklicka för att få vad scammers hävdar att erbjuda. Med bara ett klick på länken kan du utsätta dig för många risker, inklusive att fådin dator eller mobilenhet infekterad med virus, avslöja för främlingar dina lösenord, kreditkortsinformation, uppgifter om social trygghet,adresser och telefonnummer.

Spams är ofta kopplade till identitetsstöld eftersom de kan vara, och brukar ofta användasfå tillgång till personlig information som sedan används för många ändamål, inklusive omperspektiv..Stulna personuppgifter kan användas för att begå andraformer av internetbedrägeri som bedrägliga förfrågningar eller försäljning.

3. Kreditkortstöld

Kreditkort bedrägeri beror främst på människor som inte är noga nog när de använder sig av demkreditkort. Andra människor luras av superklara phishing-bedrägerier.

Denna typ av internetbedrägeri börjar när ett offer skriver in kreditkortsuppgifter på enduplicitous webbplats. De brottslingar kommer då att använda denna information för att antingen göra medel överföringar eller inköp med hjälp av kreditkortet.

4. Investment Scams

Investeringsbedrägerier sprids via fiskiga investeringssystem och syftar tilldefrauding investerare eller stjäl deras identiteter. Bedrägerierna kommer i form av onlinebolag, nyhetsbrev mot en avgift, ellerAndra former av informationsmaterial som ger falsk inifråninformation. När ett antal investerare faller för bluffet, börsvärdenändras och den brottsliga säljaren sedan säljer sina aktier från en fördelaktig position.

Andra former av internetbedrägerier inkluderar otillförlitliga webbplatser och förskottsavgifter.

Otillförlitliga webbplatser kan efterlikna etablerade webbplatser och lura besökare itransaktioner och interaktioner som om de var den verkliga affären. Förskottsavgiftströmmar är många i dagens affärsvärld. Du kan identifieradenna typ av bluff ganska enkelt. Om en leverantör insisterar på att ha pengar på förhand och lovar att återlämna pengarna, är det mycket viktigt att görasannolikt att bli en bluff Advance bedrägerier är mycket möjliga i online-auktioner, särskilt.

Alla behöver alltid uppdateras om hur scammers fortsätter internetbrott när som helst. Här är några tips:

  • Se till att alla auktionsplatser du vill använda är trovärdiga och undvika nya auktionsägare.
  • Med hjälp av spårbara och skyddade betalningsmedel.
  • Klicka aldrig på en länk skickad via e-post innan du bekräftar att källan tille-posten är trovärdig.
  • Låt aldrig ditt kreditkort användas utan synvinkel
  • Var försiktig när du gör stora transaktioner eller svarar på erbjudanden som görs online.
  • Kontrollera alltid dina kvitton för att säkerställa att alla mängder är korrekta.
  • Skriv aldrig ditt kreditkorts pinnummer någonstans.
  • Har kortet avbrutits om du missar det.
  • Kontrollera alltid att webbplatsen du vill använda din personliga ochFinansiell information om har en URL som börjar med https: // Source .
November 23, 2017