Back to Question Center
0

Semalt Expert - Hur fungerar online bedrägeri?

1 answers:

Tjuvar tycker det är lättare att ta kontroll över de virtuella plånböcker som människor har onlinegenom internet. När de är i besittning pilferar de innehållet utan att ägaren inser att den har gått. Situationen är värre för demvem är omedvetna om när de ska bli offer för bedrägerier. Vid år 2000 var problemet så utbrett som Förenta staterna hadeatt komma med Internet Crime Complaint Center (IC3). IC3 fungerar som ett clearinghus som tar emot och förföljer alla bedrägeribekämpningar ochrapporter relaterade till internet.

Kundsucceschefen för Semalt Digital Services, Max Bell, ger värdefulla idéer om onlinebedrägeri och hur man undviker det.

Internet som tjuvens lekplats

Eftersom webben fungerar som en informationskälla, fungerar den som en utmärkt plattformfrån vilken bluffkonstnärer väljer sina offer. Bedrägeri refererar till felaktiga sanningar eller döljer relevanta fakta som leder till offrenvidta åtgärder som i slutändan kommer att kosta dem.

Identitetsstöld och bedrägeri

Även noga människor är offer för identitetsstöld. Skimming är den process somanvänder elektroniska enheter för att lagra och hämta kreditkortsinformation från användare efter att ha köpt inköp. Pretexting är när någonanropar en kortägare som låtsas vara företrädare för företaget och begär personuppgifter i företeelsen att uppdatera data. När tjuvarna stjäl enidentitet kan de använda informationen för bedrägerier genom att göra falska ID-namn till ett namn.

Användare kan skydda sig genom att strimla alla mail och kvitton som de inte behöver.Lägg till skyddsnycklar till privata e-postmeddelanden. Om man är rädd för kreditkortskimming bör de välja att betala med kontanter istället. Ge aldrig utpersonlig information oavsett situationerna.

Sjukförsäkringens identitetsbedrägeri

Förlorade eller stulna försäkringskort kan förekomma i bedrägerier. Bedrägerier fortsätter attbli sofistikerad som fallet 2004, där det var totalt 30 miljoner dollar i obetald försäkringskrav. Försäkringsidentitet bedrägeri kanresultatet av telemarketing, spam e-post eller missnöjda anställda. Den senare kan skapa ett spår av vilseledande uppgifter om patientrekord..

Människor bör säkra sina journaler, försäkringsinformation och andrapappersarbete bort från tjuvar. Alla försäkringsansökningsnummer som inte används måste strykas. Patienter måste avstå från att underteckna hushålls hälsaförsäkringsgodkännanden. De borde veta hur mycket de kan betala ur fickan på förhand.

Meddelanden för att minska förändringen

Påminnelser om online bedrägeri meddelar individer om misstänkt aktivitet som påverkar dem,så att de snabbt kan reagera på det. En användare finner ut den specifika aktivitet som tjuvar försöker komma åt. Kontoinnehavaren, banken ellerOrganisationen anger parametrar när och hur meddelandet aktiveras och når ägaren. Parametrar gör det möjligt förorganisationer att övervaka verksamheten. Alla transaktioner utanför dessa parametrar utlöser en anmälan. Det ger användaren möjlighet att svara omDe godkänner eller inte godkänner den nämnda aktiviteten. Kreditkortsföretag hjälper också till att förhindra identitetsstöld genom att anpassa användarenanmälningar. Dessa företag flaggar någon aktivitet som inte passar ägarens profil. Åtgärden är dock beroende av kundensansträngningar att göra klagomål och rapporter om misstänkt aktivitet.

Åtgärder

Om en online svindelvarning dyker upp, börja med att svara på det direkt tillminimera inkräktarens verksamhet på kontot. Skapa sedan en bedrägeribekännelse på kreditrapporten som ger tillbaka en ny anmälan när som helstDet finns en ny rad av kreditförfrågan. Begär en kopia från kortföretaget för att granska och upptäcka alla aktiviteter som inte kan identifieras. Vissa företagerbjuda möjlighet att frysa kredit på kreditrapporten. Det begränsar vem som har tillgång till rapporten.

Reporting Identity Fraud

Ju tidigare man reagerar på bedräglig aktivitet är desto snabbare man kan kontrolleraanvändningen av deras data Rapportering av identitetsstöld till kreditbyråerna är det första steget. Vid anmälan förhindrar de någotnya kontoöppningar under offrets namn. Nästa steg är att varna myndigheterna.

Den viktigaste delen är att kontakta kreditkortsföretag. En kanmåste ändra konton, inloggningar och lösenord. Också kontakt med telefonföretaget kan fungera till ägarens fördel, eftersom de kan hjälpa till att meddelaanvändaren av eventuella ändringar. De kommer att hjälpa till med övervakningen av uttalanden och rapporter Source .

November 23, 2017