Back to Question Center
0

Semalt Expert: Känn din skadlig kod

1 answers:

Datoranvändare måste alltid ta itu med problem som påverkar datorn, huruvida problemet är internt utvecklat eller kommer från externa källor. En av de största problemen som användarna måste hantera dagligen är säkerheten hos deras dator i samband med skadlig programinfektion. Ingen användare vill se att hans eller hennes dator fungerar på ett sätt som tyder på att det kan vara smittat. Tecken som långsam prestanda eller konstant frysning av systemet kör en till att tro att skadlig programvara har kommit in i datorn, och det är verkligen en stor oro.

Den vanligaste misstänkt för en dator som spelar upp är ett virus, men ibland är det skadligt program, spionprogram eller adware. För att undvika oro för att dessa saker kommer in i din dator, erbjuder Lisa Mitchell, Semalt Customer Success Manager, att överväga följande säkerhetsåtgärder:

Installera program för antivirus eller anti-malware

Dells systemleverantörer och andra IT-tjänsteleverantörer erbjuder antivirusprogram med anti-adware, anti-spyware och andra verktyg som är avsedda att hålla alla typer av internet säkerhetsattacker på datorn i sjön - drive sin gmail. Säkerhetshantering genom anti-malware är helt ansvarig för datorägaren, men oinformerade användare inser inte det. Det finns de som även kommer att avinstallera programvaran för skadlig programvaran och citerar att det påverkar datorns hastighet och prestanda. Du kan inte göra detta misstag om du vill att datorn ska fungera länge. Om datorns prestanda går ner, lägger du bättre till mer RAM än att avinstallera viktiga applikationer som antivirusprogram..

Håll datorprogram uppdaterad

Detta är en annan aspekt av internetsäkerhet som många ofta glömmer. Det är viktigt att alla program som är installerade på en dator hålls uppdaterade hela tiden. IT är den snabbast växande industrin, och som sådan uppdagas nya framsteg (både bra och dåliga) varje dag. Eftersom programvaruleverantörer är upptagna med att leta efter sätt att förbättra sina produkter, söker malware skapare och gärningsmän alltid efter loophål i systemen och applikationerna för att sprida sina skadliga program. Lyckligtvis producerar konkurrenskraftiga mjukvaruleverantörer regelbundna uppdateringar och patchar till sina system för att se till att alla loophål är stängda. Därför behöver du uppdatera och uppdatera program så fort de kommer ut eftersom de är avsedda att hålla datorn säkrare.

Vanliga datorskannor

Den flesta anti-malware programvara är utformad för att utföra vanliga skanningar enligt ett visst schema, men ibland kan en datoranvändare ändra dessa inställningar. Underhålla standardinställningarna möjliggör regelbundna automatiska skanningar för att säkerställa att skadad skadlig kod förstörs innan den kommer in i datorn. Och om du känner att den inställda frekvensen för automatiska scanningar är otillfredsställande, kan du när som helst utföra en manuell virusskanning för att säkerställa att datorn är ren och säker.

Säkra ditt nätverk

Malware kan spridas till datorer anslutna till ett nätverk. Det betyder att om du har ett nätverk av 10 datorer som är anslutna till ett nätverk, även om enkla metoder som Wi-Fi, och en dator är infekterad, kan alla andra 9 datorer lätt bli smittade också. Att hålla datanätverk säkra innebär att man inför starka autentiseringsåtgärder för att kontrollera obehörig åtkomst till nätverket.

Så länge en dator är ansluten till Internet, finns det oändliga möjligheter att skadlig programvara kommer in i datorn. Men ovanstående metoder kan, om de används ordentligt, hjälpa till med att undvika malwareinfektioner och hålla datorn, filerna och användaren säker från olika former av cyberbrott.

November 23, 2017