Back to Question Center
0

Semalt Expert: Hur hanterar du Spam Mails?

1 answers:

Att rapportera bluffmails till de behöriga myndigheterna är ett av de mest effektiva sätten att störa bedrägerier och förhindra brottets utveckling. I Förenade kungariket utför National Fraud Intelligence Bureau verksamheten för att samla in och analysera data om postbedrägerier och liknande brott. Detta bidrar till att informera beslutsfattandet, särskilt om förebyggande åtgärder som bör vidtas.

Hämta tipsen från Ryan Johnson, Senior Sales Manager för Semalt , vem vet vad man ska göra om bluff-mail.

Reporting scam mail

Du kan informera de behöriga myndigheterna om ett skräppost som du fått på flera olika sätt. Dessa inkluderar att kontakta Royal Mail eller företaget som efterliknas av bedrägerierna.

Rapportera skräppost till Royal Mail

Royal Mail är en post- och paketleveransservice. Det samarbetar med relevanta myndigheter för att förhindra bluffpost från att infiltrera postsystemet. Om du eller en person du känner får en bluffpost, rekommenderar Royal Mail att du vidarebefordrar mailet med ett brev till den här adressen:

Freepost Scam Mail,
P.O. Fält 797,
Exeter Ex1 9UN

Du kan också ringa Royal Mail via 0345 611 3413 eller skicka ett mail till scam.mail@royalmail.com.

Royal Mail uppmanar också berörda personer att slutföra en Scam Mail Report (tillgänglig för nedladdning på deras hemsida) och skicka den tillsammans med det mail som mottogs från bedrägerierna och andra dokument eller material som misstänks ha kommit från svindlarna.

Ett annat sätt att rapportera bluffpost är att skicka ditt fullständiga namn, adress och telefonnummer via post till ovanstående postadress, via e-post eller telefon (03456 113 413). Royal Mail skickar dig ett formulär och förbetalt adresserat kuvert så att du efter det att du fyllt i formuläret skickar det med prov på mottagna skräppost..

Rapportering till bolaget

Om du får ett bedrägeribrev från bedrägerier som låtsas vara representanter för ett äkta företag, är det klokt att kontakta företaget.

Det kan vara en bank eller en avdelning som efterliknas och citeras i skräppostet. Att anmäla den organisationen hjälper till med att informera andra om bluff. Vissa företag lägger märken på sina webbplatser och skisserar åtgärder som man bör ta om de blir offer för bluff.

Vad sägs om bluff e-post?

E-post är de andra populära sätten genom vilka svindlarar lurar människor i olagliga system. Om du märker ett bluff-email i din inkorg, se till att du rapporterar det.

Innan vi tittar på de rapporteringsalternativ du har när du får ett bedrägeri-mail, låt oss först granska några tips som håller dig och din information säker. När du får ett bluff-email:

  • Klicka inte på någon länk i e-postmeddelandet.
  • Svara inte e-postmeddelandet eller kontakta sändaren på något sätt.
  • Ge INTE någon information även om du redan har klickat på länken.
  • Öppna inte någon bilaga i e-postmeddelandet.

Reporting scam email till Royal Mail

Royal Mail startar kampen mot bluff-e-postmeddelanden genom att ge en lista över de vanligaste bluff-e-postmeddelandena för att hjälpa dig att upptäcka bluff-e-postmeddelanden vid ett ögonkast. Om du får ett misstänkt mail kan du kontakta Royal Mail via företagets kontaktsida eller länken "Kontakta oss" längst ner på webbplatsens webbsidor.

Rapportering bluff-email till e-postföretag

Scam-e-postmeddelanden eller phishing-e-postmeddelanden kan också rapporteras till Internetleverantören (Internet Service Provider) som användes för att avsluta e-postmeddelandet. Om e-postmeddelandet kom från ett Gmail-konto kan du rapportera det med hjälp av knappen "Rapportera spam" på Gmails hemsida. Yahoo har ett email (abuse@yahoo.com) till vilken information om bluff-e-post och relaterade brott rapporteras. Hotmail har gett en "Report phishing" -knapp för samma ändamål.

Rapportering av bluffmails och e-postmeddelanden i god tid kan inte överskridas. Vid en tidpunkt då bedrägerier är rätt, vänster och mitt, har man inte råd att anta att allt är okej. I kampen mot bedrägerier är det bra att vara kyniskt och inte lita på det nominella värdet av information från post eller telefonsamtal Source .

November 23, 2017