Back to Question Center
0

Semalt Expert garanterar att du kan undvika skadlig kod i Office - Här är hur

1 answers:

Malware kan orsaka mycket förluster och skador. I näringslivet försöker hackare många knep att stjäla pengar, affärshemligheter och all information som kan dra nytta av dem. Säkerhetsverktyg som antivirusprogram, brandväggar och e-kryptering spelar en viktig roll när det gäller att hålla ut skadliga programangrepp - kudos no deposit bonus codes. Det finns dock sätt att hackare kan gå runt dessa åtgärder. De riktar sig ofta till anställda för att hitta ett sätt i ett organisationssystem.

Lyckligtvis, om personalen vidtar följande åtgärder som fastställts av experten från Semalt , Ivan Konovalov, kommer de att minska deras sårbarhet mot skadliga programangrepp betydligt.

1. Känn fienden

Popup-varningar och webbplatsannonser är ett faktum i livet i onlinevärlden. Hackare har investerat betydande tid i dessa två metoder. Dina varningar och annonser visas ofta aggressivt och smidigt formulerade. Annonserna säljer erbjudanden som ser bra ut. Popups varnar ofta för ett fel som kräver brådskande uppmärksamhet och uppmanar anställda att ladda ner reparationsverktyg. Dessa annonser och popup-fönster döljer länkar till skadliga nedladdningar och webbplatser. När en användare klickar på sådana länkar kan malware automatiskt laddas ner.

Northeastern University Office of Information Security rekommenderar att arbetstagare bör undvika sådana popup-fönster och bara klicka på legitima länkar.

2. Akta dig för konstiga länkar och bilagor

Enligt MakeUseOf bör användarna avstå från att hämta eller öppna länkar som har ursprung och relevans ifrågasättande. Medan de flesta e-posttjänster ska skanna bilagor för skadlig programvara kan anställda förbättra säkerheten genom att undvika sådana oönskade bilagor och länkar .

3. Skanna externa lagringsenheter

Filer kan då och då överföras från en dator till en annan med en mängd olika enheter från USB-minne, minneskort, externa hårddiskar och andra enheter. Dessa lagringsenheter delas ofta och kan bära skadlig kod från en dator till en annan. Innan du öppnar filerna, skanna lagringsenheterna för att upptäcka skadlig kod som MakeUseOf rekommenderar.

4. Om affären är för bra

Människor är alltid lockade till fria saker. Gratis spel, programvara, musik och filmer är betet som de flesta hackare kommer att använda för att plantera malware till många datorer. De flesta webbplatser som erbjuder gratis nedladdningar äventyras att smyga skadlig kod i systemet. Northeastern Universitys Office of Information Security förespråkar för nedladdningar från pålitliga webbplatser för att minska denna risk.

5. Faller inte för phishing-e-postmeddelanden

Phishing-e-postmeddelanden är avsedda att extrahera viss information från mottagaren med olika taktik. Författarna till dessa e-postmeddelanden kan spela ett patientspel för att vinna förtroende eller använda påskott som att du har vunnit lotteriet för att uppmuntra anställda att avslöja detaljer som kreditkortsinformation. Deras taktik varierar i sofistikering och teknik. Arbetstagare ska skicka e-post från okända avsändare. För de e-postmeddelanden som anställda läser måste de vara uppmärksamma på informationen om avsändaren har hackats.

6. Inaktivera HTML i e-post

HTML kan köra skript. Om ett infekterat e-postmeddelande öppnas, körs malware-skriptet automatiskt och infekterar datorn. För att undvika denna risk, stäng av HTML-funktionen i e-post. Om anställda måste använda HTML, bör de vara säkra på att e-postmeddelandena är från betrodda källor.

November 23, 2017