Back to Question Center
0

Semalt Expert garanterar att du behöver lära dig om online bedrägerier och bedrägerier - Här är varför

1 answers:

Online bedrägeri kallas ofta "internetbedrägeri" eller "bluff". Denna typ av bedrägerivisas i flera former, till exempel e-post spam. Straffet för att använda eller göra förfalskade postpostorder är tio till tjugo år i fängelsei USA. Bedrägerierna låtsas ofta vara representanter för välgörenhetsorganisationer och söker hjälp till offren förnaturkatastrofer, terrorattacker, regionala konflikter eller epidemier. Om du är offer för en onlinebalans, är det viktigt att du skickar inRapporten till Australian Australian Online Reporting Network (ACORN) så tidigt som möjligt. Rapporter som görs till detta nätverk är framåt till poliseneller underrättelsetjänster för eventuell utredning.

Jason Adler, kundsucceschef för Semalt ,fokuserar på typer av bedrägerier online med sikte på att hjälpa dig att skydda dig från attackerna.

De vanligaste typerna av bedrägerier på Internet är Internetbankbedrägerier, bedrägerier, identitetsstöld,och shopping och auktion webbplats bedrägeri.

Internetbankbedrägerier

Det definieras som användningen av potentiellt olagliga medel för att erhålla tillgångar, personligainformation, egendom eller pengar av en privat institution eller hackare. De vanligaste typerna av internetbankbedrägeri är mulerekrytering ochphishing. Hackare använder ofta din känsliga information som lösenord eller användarnamn för att komma åt dina uppgifter. De kan få sådan information fråndina tabletter, mobila enheter eller bärbara datorer genom att skicka skadlig kod och virus.

Idag använder många människor sina mobiler och smartphones för att komma åt sin bankkonton. Kriminella vet att det kan vara svårt för dem att få tillgång till din information. Så skickar de falska e-postmeddelanden eller ber dig att klicka på specifikalänkar, avslöjar konfidentiell information. Du bör inte svara på okända e-postmeddelanden. Det är också viktigt att du inte klickar på okända länkaroch ignorera människor som fortsätter att skicka dig bilagor.

Phishing är å andra sidan ett försök att få känslig information somanvändarnamn, lösenord, PayPal ID och kreditkortsuppgifter, genom att dölja som trovärdiga enheter i en elektronisk kommunikation.

Specialiserade spamfilter hjälper till att minska antalet phishing-e-postmeddelanden som når dittinkorgar. Du kan också installera antivirusprogram eller anti-malware-programvara för att spara din information. AFP föreslår att du inte svarar påskräppost och ta bort dem så tidigt som möjligt. Om det finns några bilagor, borde du aldrig öppna de bifogade bilagorna som de kan innehållaoönskade program eller virus.

Frakt för köp och auktioner på webbplatsen

Hackare använder ofta den senaste tekniken för att skapa falska återförsäljare webbplatser som ser utsom kända online-butiker. De använder sofistikerade layouter och mönster för att locka fler och fler människor. Det är viktigt att du inte gör detinfoga dina personuppgifter, kreditkortsuppgifter eller PayPal-ID till sådana webbplatser. Alla online-auktionssajter har strikta regler och regler.Bedrägerier kan inte attackera dig genom dessa webbplatser, och de vet hur man ska hantera personer utanför auktionssidorna. Du kan samråda medAustraliens konkurrens- och konsumentkommission för att minimera riskerna med bedrägerier online. När du använder auktionswebbplatser som eBay, kommer de attfråga dig inte något om ditt kreditkort eller PayPal.

Allmän rådgivning

Om du har fått misstänkta e-postmeddelanden, är det bästa och enklaste sättet att ta bortdem så tidigt som möjligt. Det är också viktigt att du inte klickar på bilagorna som skickas via dessa e-postmeddelanden Source .

November 23, 2017