Back to Question Center
0

Semalt Expert föreslår en snabb fix för Google Analytics Referral Spam

1 answers:

Buzz är på gång runt internet om hur hänvisningsskräppan stiger och hur det förstör analytiska data. Hänvisningsskräppost påverkar alla onlineanvändare. Det finns inte mycket anledning till larm, men det är väldigt irriterande. Beroende på webbsidans storlek kan hänvisningsskräppost också ha negativa konsekvenser för analysdata och beslutsfattande - curtis teel. Webbplatser som får massiva mängder organisk trafik kan drabbas väldigt lite av remissspamfiler, eftersom det gör ett litet problem i det rapporterade resultatet. Men för småskaliga webbplatser kan det få en stor inverkan på marknadsföringskampanjen.

Många av lösningarna som ges på nätet pekar på att upprätthålla en regelbunden uppdaterad lista över alla spammiga domäner som påverkar webbplatsen. Det verkar vara väldigt opraktiskt att säga minst.

Det är anledningen till att Igor Gamanenko, den ledande experten från Semalt , skisserar några av de funktioner som bör hjälpa till att realisera den stora potentialen som finns i att göra sådana listor.

Referens Spam Bakgrund

För nya användare eller personer som hörs om remissspam för första gången borde de inte oroa sig. I det egna Google Analytics-kontot ska de bläddra i de domäner som hänvisar till och se om någon av dessa visas i listan:

 • Guardlink.org - 215
 • Simple-share-buttons.com - 133
 • Free-share-buttons.com - 71
 • Forum.topic50813058.darodar.com - 55
 • Free sociala knappar. com - 41
 • www.event-tracking.com - 34
 • Site26.simple-share-buttons.com - 26
 • www3.free-social-buttons.com - 23
 • www.Get-Free-Traffic-Now.com - 18
 • Buy-cheap-online.info - 17

Listan ovan kommer från ett dummy konto skapat av en användare som inte slutade använda den. Därför fick kontot inte ett spårnings-ID. Det visar att, baserat på Google Analytics-profilen, spammarna slutade cykla genom slumpmässiga ID-skivor med hopp om att de får ett svar. Siffrorna som är associerade med varje domän är säker besök som genereras av referensspam.

Filters

Det är värt att notera att de data som samlas in av Google Analytics endast är fria från spam om användaren tillämpar ett filter. Man måste skapa ett segment, inklusive alla de filterregler som de vill använda. Det är en fri process. Från de angivna exemplen faller spam-sessionerna mest i antingen en eller båda följande kategorier:

 • Ogiltigt värdnamn. Det betyder att det inte hänvisar till din webbplats.
 • Skärmupplösning. Användaren har ännu inte ställt in skärmupplösningen för webbplatsen.

Genom att använda de två filtren kan användaren därför permanent utesluta dem från rapporten.

De senaste få sessionerna

Om man inte vill skapa och behålla en lista med domäner, finns det möjlighet att eliminera de tidigare besöken. Det gäller spammarens teknik mot dem. Eftersom det är relativt lätt att hitta en spammy domän kan man filtrera den specifika för att säkerställa att den inte visas i varje ny våg av ny remissspam. Därför behöver användaren inte behålla uppdateringen av listan och utvidga filterreglerna.

November 23, 2017