Back to Question Center
0

Semalt Expert definierar åtgärder för att undvika ransomwareinfektioner

1 answers:

En av de farligaste sakerna att infektera ett datorsystem är skadlig kod. Ett bra exempel är Malware CryptoLocker som har varit ett problem för onlineanvändare ett tag nu. Fram till några månader sedan hade experter inte en bestämd lösning för att sluta hotet. Malware spärrade över en halv miljon människor ur sina system. Regeringen lyckades tillsammans med vissa säkerhetsexperter neutralisera hotet, och online-användare kan nu vila lätta - tavoli ping pong professionali. Vad regeringen gjorde var att de grep alla datorer som troddes vara källan till skadlig programvara. Senare utvecklade ett IT-företag ett verktyg som de publicerade för användning av de personer som hade sina datorer infekterade. Dess främsta syfte var att dekryptera alla brandväggar och återställa sina förlorade filer.

Oliver King, den ledande specialisten av Semalt Digital Services, har diskuterat några övertygande problem som hjälper dig att undvika farliga ransomwareattacker.

Inte lika mycket som online-användare har ett mindre problem att tänka på, men CryptoLocker existerar inte isolerat. Det finns liknande malware roaming på internet, med hackare fortsätter att utveckla mer på en daglig verksamhet. Till exempel, efter att ha tagit ner CryptoLocker, tog CryptoWall sin plats. Det är en ransomware som har funnits sedan november 2013. Sedan dess har över 625 000 datorer innehållande över 5..25 miljarder filer har fallit offer. Ransomware är inte så komplicerat som CryptoLocker i infrastruktur och källkod men gör det inte mindre av ett hot.

När CryptoWall får tillträde till en ren dator, skannar den alla filer och använder sedan RSA-kryptering för att kryptera den. När det permanent sitter i systemet öppnas anteckningsblanketten med tydliga detaljer om hur ägaren kan komma åt dekrypteringsservicen. Processen kommer givetvis att innebära en betalning för tjänsten. I ett minimum börjar dekrypteringsprogrammen vid 500 USD och uppgå till 1000 USD efter sju dagar. Instruktionerna indikerar att de enda accepterade transaktionerna är i form av bitcoins och adressen för att betala ändringar hos varje infekterad användare.

Följande 9 steg anger sätt genom vilka användarna kan skydda sig från ransomware som CryptoLockker och CryptoWall, eftersom de båda faller i kategorin för insidious ransomware-familjen.

  • Se alltid till att uppdatera operativsystemet och säkerhetsprogrammet som används för att komma åt internet.
  • Skydda systemdata genom att investera i skyddsverktyg och katastrofåterställningsverktyg som Pavis Backup.
  • Klicka inte på några bifogade e-postmeddelanden som skickas av okända personer och se upp för de som gör att de ser ut som de härstammar från legitima avsändare.
  • Förvara viktig information i ett oskyddat lagringsutrymme regelbundet.
  • Molntjänster som erbjuds av sökmotorer ger riklig säkerhet, och som användare bör man överväga att flytta sin information till dem.
  • Incidentrespons och robusthet protokoll finns för att hjälpa företag att övervaka systeminfektioner.
  • Programvaror för att upptäcka risken för infektion. Om programmet identifierar ett potentiellt hot, kontakta omedelbart en IT-proffs.
  • Vanliga konton och nätverkslöksändringar minskar också risken för infektion när man tar bort ett system från nätverket.
  • Markera eller blockera .exe-filer som skickas via e-postmeddelanden, eller använd ett antispamfiltreringssystem.
November 23, 2017