Back to Question Center
0

Semalt Expert: Bildoptimeringsverktyg

1 answers:

Att ha en professionell webbplats är nödvändig om du har drömt om att få ett intryck på dina läsare. Det är därför du borde använda bilder av hög kvalitet på din webbplats för att förbättra ditt företags övergripande utseende. I detta avseende påminner Nik Chaykovskiy, den 8: e Semalt Senior Customer Success Manager, om att det är nödvändigt att optimera bilderna på en webbplats för bättre indexering av Google, Bing och Yahoo.

Hur ser sökmotorerna på dina bilder?

Google, Bing och Yahoo skickar ut automatiserade data som kallas spindlar för att krypa din webbplats. Sökmotorns spindlar och bots bestämmer arten av ditt webbinnehåll, men de kan inte se bilderna. De kan bara läsa texten i samband med dina bilder. Med din metadata och alttexten kommer sökmotorerna att bestämma nisch och tema på din webbplats. Sökmotorns spindlar tittar på bildets alt-taggar, filnamn och bildtexter för att utvärdera bilderna.

1. Bild Alt Taggar:

Bildet alt-taggarna är tillgängliga för en användare vars syn är försämrad.

2. Bild Filnamn:

Dina bildfilnamn definierar din bild, till exempel "birds landscape.jpeg." Detta filnamn beskriver att formatet på ditt foto är jpeg.

3. Bildtext:

Texten som skrivs under din bild heter namnet på bildtexten.

Det är viktigt att optimera alla texttyper för att förbättra SEO på din webbplats. Eftersom Google inte kan se dina bilder ska du använda alttexten (eller alternativ text) för att tagga bilderna med den information som du kanske vill dela med sökmotorer. Alt-taggarna hjälper Google, Bing och Yahoo att hitta dina bilder och visa dem i SERPs.

Optimera Alt Taggar:

Varje gång du använder en ny bild på din webbplats kommer du att bli ombedd att lägga in alt-taggen. Alt-taggen beskriver din bild och ska infogas ordentligt. Du bör skriva alt-taggarna i avsnittet om bildbeskrivning och använda rätt nyckelord för att optimera dina bilder.

Bild Filnamn:

När det gäller att skapa och spara bilderna för din webbplats ska du använda sökorden i filnamnssektionen. Om din bild exempelvis visar några vackra träd kan du namnge filen som "grönska och fåglar". Se till att det primära sökordet är infogat i filnamnet för att skilja din bild från de andra bilderna i Google.

Bildtext:

Som en extra åtgärd för att optimera bilderna borde du använda nyckelorden ovanför och under dina foton. Om du till exempel har två bilder av en kändis före och efter hans äktenskap kan du skriva bildtexten som "John Cena får lite vikt efter sitt äktenskap."

Optimera länkar till bilderna:

Om du vill bygga backlänkar kan du optimera dem till bilderna med korrekt ankare. Till exempel, om en bild visar John Cena, en brottare som redan har diskuterats på din webbplats kan du optimera länken till hans senaste bild.

Kontrollera bilderna med Google Bilder:

Som sista steg bör du kolla bilderna med Google Images, se till att de har indexerats korrekt. Till exempel, om ditt webbplats namn är www.abc.com, ska du skriva "webbplats: abc.com" i bildsökningsfältet.

Slutsats:

Optimerade bilder spelar en viktig roll i rankningarna i sökmotorn och hjälper dig att driva mer trafik från Google Images. Om du tycker att dina bilder inte är optimerade ska du göra så snart som möjligt. Elance, Freelancer, ODesk och Fiverr är de bästa ställena att leta efter frilansare för att få ditt jobb gjort. Sist men inte minst bör du använda royaltyfria bilder. De bästa resurserna för sådana bilder är stock foton, Adobe Stock Images, Getty Images och Pixabay Source .

November 26, 2017