Back to Question Center
0

Semalt Expert beskriver metoder för att minska risken för skadlig kod

1 answers:

Trots den största styrkan som visas av internet som en resursfull plats för information, finns det många risker i samband med online-aktiviteter. Hackers och con artists använder online-element som e-post, meddelanden och popup-annonser för att manipulera oskyldiga användare. Spridningen av skadlig kod, virus och trojaner är en av de mest skadliga strategierna som används av konstnärer online för att få tillgång till datorinformation som används för identitetsstöld, förstörelse av dokument och exponering av privat information.

Ryan Johnson, Senior Sales Manager för Semalt , tar dig igenom de vanligaste malware tecknen på infekterade datorer och strategier för att undvika dem - castalia ?????????? ????????.

Malware

Skadlig programvara (malware) är programvara på webbläsaren som visar oönskade annonser. De kan infektera ett datorsystem för att avslöja känslig information hos en organisation eller fördjupa kundfonder, ta över system och kräva lösen eller exponera konfidentiell information. De finns i fyra former: virus, maskar, trojaner, spionprogram.

1. Virus:

Denna skadliga programvara sätter in sig i program, reproducerar, spridar och utför skadliga aktiviteter som data förstörelse.

2. Maskar:

Worms fäster inte sig på program, men de kryper igenom nätverk, replikerar och letar efter sårbara maskiner att attackera.

3. Trojaner:

Trojan är en skadlig programvara eller datafil som verkar vara användbar tills den är inbäddad i datorsystemet..De kan kryptera offerets filer eller hela hårddisken, förhindra tillgång till information och begära lösen. De flesta trojaner spridas genom bifogade filer i e-postmeddelanden.

4. Spionprogram:

Spionprogram är en skadlig kod som övervakar aktiviteterna hos en dator och skickar informationen till en tredje part utan kännedom om användaren. Data som stulits kan underlätta införandet, utföra stöld och andra olagliga aktiviteter i användarens namn.

Hur man realiserar en dator är skadad programvara

Det är svårt att veta att systemet är infekterat tills det manifesterar sig. En dator kan uppleva långsam behandling, men det kan vara ett resultat av många orsaker förutom virus, maskar och trojaner. Efter smitta kan malware visa ett meddelande, korrupta filer eller visa sig genom skador som att stjäla pengar. Förebyggande är den bästa lösningen för trojaner, virus och maskar som detektion är efter skadan är klar.

Hur man undviker skadlig kod?

 • Kontrollera avsändare av e-post innan du svarar eller öppnar bifogade filer och avbryter misstänkta adresser.
 • Klicka inte på misstänkta länkar på webbplatsen eller i bilagorna till e-post.
 • Kontrollera autenticiteten för misstänksam e-postadress via telefon eller radera den.
 • Tågpersonal och stäng människor regelbundet på risker med maskar, virus och trojaner.
 • Använd antivirus- och filterprogramvara för att skicka dåliga e-postmeddelanden och justera säkerhetsinställningarna till högsta nivån.
 • Håll datorsystemet alltid uppdaterat. Använd den rekommenderade automatiska uppdateringen.
 • Använd alla viktiga programvarupatchar som saknas från systemet så snart som möjligt och aktivera automatiska uppdateringar.
 • Inaktivera Microsoft Office-makron eftersom vissa virus förkroppar sig som makron. Kontakta internet för att fastställa att makroen inte är skadlig kod.
 • Installera programvara från betrodda leverantörer endast eftersom otillförlitliga källor kan innehålla virus, maskar och trojaner.
 • Kontrollera att operativsystemet som används är uppdaterat eftersom gamla system som Windows XP är sårbart.
 • Gör regelbunden säkerhetskopiering och använd försäkringar.

Det bästa steget att undvika maskar, trojaner, virus och andra skadliga program är genom vaksamhet och observerande förebyggande åtgärder.

November 23, 2017