Back to Question Center
0

Semalt Expert avslöjar förebyggande åtgärder för datavirus

1 answers:

Vi hade alla smärtsamma och oförglömliga möten med datavirus vid någon tidpunkt. En lektion vi delar gemensamt är det önsketänkande du visste hur man kan undvika eller eliminera dessa virus i förväg.

Oroa sig inte, Ivan Konovalov, en av de mest erfarna specialisterna av Semalt , lyfter i praktiken praktiska sätt att undvika infektioner av datavirus. De inkluderar:

Hämta alltid program från legitima och betrodda källor

Dessa virus infekterar och äventyrar datorprogram och får därmed tillträde till ditt system. Du måste därför hämta program från en äkta leverantör eller en tredje parts webbplats.

Håll en datorbackup

Det är alltid lämpligt att ha en extra kopia av alla dina kritiska filer - arizona real estate appraiser liscences. Med en säkerhetskopia kan du återställa alla dina data och återgå till normala funktioner.

Skanna och verifiera Email Attachments

Det nya tricket i staden är virusinfektion via e-postbilagor, antingen med avsikt eller omedvetet. Skadliga e-postbilagor anger ett system vid öppnandet av posten och därmed behovet av att skanna och verifiera dessa bifogade filer innan de laddas ned. Det är ännu mer användbart eftersom e-postkällan kan äventyras och omedveten att de överför virusen.

Installera lösningar mot virus och malware

Uppdaterad programvara mot virus och malware gör din dator motståndskraftig när du flaggar ut och tar bort eventuella hot..Administratören kan också köra frekventa systemskanningar för säkerhetsändamål.

Inaktivera e-postbildsförhandsgranskningar

Du behöver inte ladda ner smittade filer på bifogade bilagor för att få virus i ditt system. En infektion kan börja med att bara förhandsgranska bilder i din email. För att undvika detta, inaktivera din e-postklients bildförhandsvisning medan du bara tittar på de bilder som tagits emot från betrodda källor.

Vanliga operativsystemuppdateringar

Datorsystemet kommer att förbli virusfritt när du alltid försöker att ha ett uppdaterat operativsystem. Uppdateringarna gör det känt och kan hantera de senaste datavirusen.

Aktivera datorns brandvägg

Även när du uppdaterar dina program och operativsystem är brandväggen din första och sista försvar mot virusinfektioner. Håll det upp och aktivt för att undvika virus från tredje part.

Använd användning av datoradministratörsrättigheter

En dator bör ha endast en administratör som har alla rättigheter och privilegier att installera program. Använd dessa rättigheter för att undvika att utländska användare utsätter ditt system för sådana risker.

Regelbunden PC-systemövervakning

Du vet inte att datorns brandvägg är inaktiverad, eller uppdateringar behövs för dina operativsystem, såvida inte du regelbundet övervakar ditt system för detsamma.

Ansluta till datoranmälningar

Program för antivirus och malware kodas på ett sådant sätt att varna användaren i förväg när senaste uppdateringar behövs eller är tillgängliga. De kommer också att meddela användaren när skadliga program upptäckts. Aldrig ignorera sådana varningar och meddelanden. På samma anteckning följer du anmälningar för alla datoruppdateringar på lång sikt.

Installera och upprätthålla en IT-avdelning

För stora organisationer behöver du en IT-avdelning för att behålla dina datorservrar och system för smidig verksamhet.

November 23, 2017