Back to Question Center
0

Semalt Expert: Alt och titeltekster. Varför spelar det någon roll?

1 answers:

Personer som använder Raven-programvaran vill veta skillnaden mellan titeltexten och alt-taggarna. För de som använder WordPress, ger bilduppladdningsmoduler utrymmen för Bildtext, Titlar, Beskrivningar och Alt Text. Du kan eller kanske inte använda samma sökord för bildtiteln och dess alttext. helst bör du inkludera relevanta sökordsfraser eller kan lämna titeln tomt.

I den här artikeln kommer Nik Chaykovskiy, Senior Customer Success Manager Semalt , att bekanta sig med de olika fördelarna med att lägga till alt och titeltext i bilder.

Använd alt-taggar:

Inkluderar inte alt-taggarna är ett av de vanligaste SEO-misstagen. Du bör inte glömma att sökrobotar sökrobotar och robotar inte kan identifiera bilderna utan text. Dessutom saknar du möjligheterna att optimera ditt innehåll och bilder. Att inte märka bilderna är en dålig användarupplevelse för alla som har inaktiverat bilderna i hans eller hennes webbläsare. Det är också inte bra för personer med kognitiva och visuella funktionshinder. Enligt World Wide Web Consortium är alt-taggarna ett alternativ till text och personer med visuella funktionshinder kan dra nytta av dem. Användaragenten, Googlebot, kan inte se bilderna direkt, så det avgör arten av dina bilder med alt-taggar. Dessutom hjälper alt texten de synskadade till att enkelt navigera på webbplatser. För en funktionshindrad person läses alttexten av skärmläsaren.

Använd Titel Titel:

Alt attributen är för sökrobotarna, medan titeltaggarna är avsedda för mänskliga läsare. Så, du kan skriva titeltexten och titeltaggen som ett samtal till handling för att uppmana läsarna att agera. Samma text kan användas för att driva mer och mer trafik från dina sociala medier.

Kan jag kopiera alt och titeltext?

Om du har många sidor med flera bilder kan du använda olika nyckelord och fraser istället för de viktigaste alt- och titelteksten. Men du bör inte glömma att sökordet fyllning är dåligt och bör undvikas till varje pris. Istället bör du ge några detaljer om bilderna och inkludera det primära sökordet. Försök använda olika sökord och fraser både för titeln och alt-taggarna. Idealt sett bör bildtitlarna följa samma regel i de vanliga posttiteln eller artikelrubrikerna - de ska vara koncisa, imponerande och relevanta.

Kan jag använda Alt och Titeltext i en Webbplatsrevision?

Om du använder Raven's Site Auditor kommer din sammanfattande sida att visa olika felmeddelanden. Många fel är resultatet av tomma och dubbla titeldetaljer på bilderna. Raven flaggar alltid sådana bilder för att varna användarna och ge dem insikter av problemet. Om din webbplats har hundratusentals tusen sidor kan du inte göra ändringarna själv och behöva anställa en SEO. Alternativt bör du utesluta alt- och titeltexten från webbplatsens revisionsrapport. Om du fortsätter bör du inkludera sökorden i bildfilerna och ska inte använda samma titel och alt attribut. Dessutom bör du uppmärksamma kvaliteten på dina bilder och hålla deras storlek till ett minimum Source .

November 26, 2017