Back to Question Center
0

Semalt Expert: 7 Internet Scams och hur man undviker att falla på dem

1 answers:

Swindlers kan följa varje tweet och posta, leta efter en möjlighet att lura dig. Här är de metoder som erbjuds av Igor Gamanenko, Semalt Customer Success Manager, med vilken du enkelt kan pussa sju snabbt utveckla nackdelar

Gratis erbjudande! (Betala bara för evigheten)

Hur det fungerar: Du ser ett webbutbud för en gratis månadsprövning av något häpnadsväckande föremål. Mycket ofta är det en tandblekning eller en plan för hälsoförbättring. Allt du betalar är $ 5,95 för transport och ta hand om.

Vad händer verkligen: Omfattas i fintrycket, ofta i en skuggning som tvättar bort från vanlig syn, är villkor som förpliktar dig att betala $ 79 till $ 99 per månad i avgifter?

The Not really Sweet Tweet (Det är ett äkta långskott)

Hur det fungerar: Du får en "tweet" från en Twitter-supporter, raving om en utmaning för en gratis iPad eller något annat dyrt pris:

Vad som verkligen händer: Anslutningen laddar ner en "bot" (programmeringsrobot) och lägger din dator till en botnet av "zombies" som tricksters använder för att skicka skräppost.

Den övergripande uppfattningen: Con-artister utnyttjar URL-förkortningshanteringar som tillåter Twitter-klienter att dela kontakter

Problemområdet Sham (Det är i närheten, äkta nära)

Hur det fungerar: Du sitter i en flygterminal eller ett kafé, och du loggar in i den närliggande Wi-Fi-zonen. Det kan vara gratis, eller det kan se ut som en kompensationsförmån som Boingo Remote.

Vad som verkligen händer: Webbplatsen ser bara riktigt ut. Det fortsätter verkligen att drivas av en närliggande brottsling från en bärbar arbetsstation..

Din dator är infekterad! (Dessutom kan vi erbjuda hjälp)

Hur det fungerar: Ett fönster flyger upp om ett genuint ljudprogram för antivirusprogram som "Antivirus XP 2010" eller "Security Device", som alarmerar dig för att din maskin har blivit förorenad med ett farligt fel.

Vad som verkligen händer: När du trycker på anslutningen introducerar den falska organisationen malware-vindictive programmering - på din dator.

Dialing for Dollars (Med en ring av felaktiga uppgifter)

Hur det fungerar: Du får ett snabbmeddelande på din mobiltelefon från din bank eller kreditkortbärare.

Vad som verkligen händer: "Banken" är en konstnär som litar på att du kommer att avslöja dina rekorddata.

Vi är världen (philanthropy-tricks universum)

Hur det fungerar: Du får ett mail med en bild av en undernärd vagrant - från Haiti eller ett annat skapande land. "Det skulle vara idealiskt om du ger vad du kan idag", går filantropiets bön, som eftersträvas av en efterfrågan på pengar.

Vad som verkligen händer: Filantropi är ett knep som syftar till att samla dina pengar och hantera en kontodata.

Den övergripande uppfattningen: Webben, e-post och innehållsinformation har gett nytt liv till äldre filantropi tricks

Kärlek som kan köpas (Den grymaste con)

Hur det fungerar: Du möter någon på en datingsida, på Facebook, i ett besökande rum eller medan du spelar en virtuell nöjen.

Vad som verkligen händer: Din nya kärlek är en trickhantverkare. Det kommer inte att finnas någon weepy omfamning på flygplans terminal, ingen glädjande en hel del.

Den övergripande uppfattningen: Online långdistansformell kommunikation har öppnat intensiva nya vägar för cutthroat con artister som har praktisk erfarenhet av att locka ödla individer till falska släktskap och relationer, bara för att ta sina pengar Source .

November 23, 2017