Back to Question Center
0

Semalt beskriver principskillnad mellan bildtitel och bildtext

1 answers:

Användning av bilder i webbinnehåll har blivit normen för seriösa webbansvariga. Men vad gäller bilder och deras optimering är det frågor som många av dessa webbansvariga fortsätter att fråga i forum. En av de vanligaste frågorna är: Vad är skillnaden mellan bildtext och bildtitel? Och måste de alltid vara olika? Låt oss ta reda på vad allt text och titel egentligen är.

Bildtext (alternativ text) är ett viktigt attribut för bilden som vanligtvis läggs till bildtaggen i HTML. Om en bild inte kan visas, visas dess alt text, och det hjälper sökmotorer att veta vad bilden gäller.

Å andra sidan ger bildtitel en titel för en bild. Den läggs också till i bildtaggen i HTML och dyker upp när användaren flyttar muspekaren över bilden. Till skillnad från bild alt text visas inte en bildtitel när bilden inte kan visas.

Jason Adler, den Semalt Customer Success Manager, säger att båda attributen används för att förbättra tillgängligheten till en webbplats, särskilt för användare som använder skärmläsare eller har dålig syn.

Hur kan du optimera bildtext och bildtitel?

Eftersom huvudändamålet med alt-text är att beskriva bilden för skärmsläsare och sökmotorer är det viktigt att varje bild som ingår i innehållet har detta attribut. En bilds alttext ska vara kort men så beskrivande som möjligt. Det skulle vara utmärkt att använda ett eller flera målsökord i en bilds alttext. Detta hjälper till att rangordna bilden bättre under en bildsökning samt förbättra webbplatsens ranking. Undvik tecken eller texter som kan göra att alt text ser spammigt ut eller är av värde för läsaren.

Optimera bildtitel

Det är bra att komma ihåg att medan alt text är för sökmotorer är en bildtitel enbart för människor. Titeln taggen kan formuleras som ett anrop till handling som uppmuntrar en läsare till vissa åtgärder. Det måste också vara koncist, direkt mot den punkt och mycket beskrivande av bilden.

Vanligtvis följer bildtiteln samma regler som en artikelrubrik eller posttitel. Det borde vara relevant och engagerande. Användningen av nyckelord uppmuntras, men det rekommenderas att de skiljer sig från de som du har använt i alt-texten.

Bör du prioritera optimering av bildtext eller bildtitel

Om du vill förbättra webbplatsens ranking på SERPs, skulle du självklart välja att optimera alt-texten som den är utformad för sökrobotar.

Bildtitel påverkar inte webbplatsens rankning på något direkt sätt, men det betyder inte att bildtitlarna är mindre viktiga. En titel som är korrekt inställd förbättrar användarupplevelsen. Att skapa en titel för bilden är väldigt enkel när du har din alttext - skriv bara något som kompletterar alttexten och använd den som titel.

Att misslyckas med att märka dina bilder är ett hemskt misstag. Tyvärr finns det många bloggare och andra webbansvariga som bara lägger till bilder i deras innehåll och lämnar det där. De vet inte hur illa detta misstag påverkar användarupplevelse och webbplatsens rankning. Nu vet du skillnaden mellan bildtitel och alt text och hur man använder dem för att förbättra din webbplats Source .

November 26, 2017