Back to Question Center
0

Semalt: Awesome tricks du kan göra för att utesluta Referral Spam

1 answers:

Internetanvändare tycker att det är frustrerande när man försöker lista ut varför analysdata visar felaktiga studsfrekvenser, sänker omvandlingsfrekvensen eller plötsliga spikar i trafiken. Bortsett från utförandebestämmelser är hänvisningsskräppost (även kallad spöktrafik eller referrer) den främsta orsaken till felaktiga data för Google Analytics-användare. Dessutom ökar spökspamnet ständigt i både räckvidd och volym, och det kan inte stoppas med något sätt - correios localizar encomenda sedex.

Användare kan dock blockera referensspam från att visa sig i dataanalys och därmed återfå den obligatoriska dataintegriteten att rapportera om prestanda, fatta välinformerade marknadsbeslut och samla in insikter. Användningen av ett "enkelt" filter är tillräckligt för att bli av med nästan all remissspam i en Google Analytics-profil.

I artikeln förklarar Igor Gamanenko, Semalt Customer Success Manager, betydelsen av Referral Spam innan man tar itu med riktiga lösningar för att eliminera detta virus.

Vad är "spöktrafik" eller "hänvisningsskräppost"

Ghosttrafik registreras när en webbplats trafik förvärvas från en annan webb, ofta en hyperlänk som en besökare klickar på. Spammare och hackare försöker spåra falsk trafik i en Google Analytics-profil för att få en användare att uppmärksamma att de besöker en webbplats eller en sida med falsk trafik, vanligtvis för att installera skadlig kod eller sälja en produkt. För att uppnå detta registrerar bedrägerier webbplatsens trafik som ett spöke så att de kan infoga "hänvisnings" -adress och domän för deras målwebbplats eller sida i en Google Analytics-profil för att en användare ska se. Dessutom kan spammare också skapa falska poster eller implementera falska händelser på andra sidorelaterade dimensioner, till exempel språk. Vid dessa tillfällen är referraltrafik den mest exakta termen.

Arbetet med hänskjutande spam

Det finns flera sätt som spammare använder för att spela in falsk trafik på en webbplats. Den enklaste tekniken innebär att du använder Google Analytics-fastighets-ID. Det är viktigt för användarna att förstå att spammare inte riktar sig mot en viss webbplats. Vanligtvis har de ingen aning om offren eller deras platser. Därför förenklar analytics-ID spammarens jobb för att fuska systemet. Bedrägerarna skapar sedan webbservrar för att köra analytics javascript på webbplatser som är värd inom sin egen webbmiljö. Det handlar om att skapa en tom webbplats som innehåller analyskoden och infoga en webbadress som de önskar användaren ska se. Dessutom kan vissa bedrägerier krypa och indexera ID-koden från riktiga webbplatser för att spara på serverns utrymme.

Spamfiltret

Användarna begår vissa misstag när de försöker minimera eller eliminera spöktrafik och hänvisningsskräppost. Många använder flera taktik och metoder för att lösa problemet. Det är emellertid möjligt att rikta in spökspamnet i en träff genom att förstå att falsk trafik uppträder på en webbplats med ett falskt värdnamn eller inget värdnamn alls. All trafik som inte är giltig för en webbplats kan således uteslutas. I det avseendet kan ett värdnamn som inte matchar en giltig domän för vissa webbegenskaper där Google Analytics-koden är installerad uteslutas med hjälp av ett värdnamnfilter.

November 23, 2017