Back to Question Center
0

Semalt: Allt du måste veta om skadliga program och datavirus

1 answers:

Om du observerar att datorns enhet inte fungerar korrekt eller att många av dess filer blir skadade, är det tecknet på att skadlig kod eller virus infekterar ditt system. Medan olika virus utgör hög risk för din integritet och personuppgifter kan vissa former av skadlig programvara i stor utsträckning påverka dina marknadsförings- och annonseringsverktyg. De saktar ner ditt system och skadar många av dina filer - hosting mysql. Således är det viktigt att installera ett antivirusprogram så att du inte blir fastlåst på nätet och håll dig säker dygnet runt.

Julia Vashneva, Semalt Senior Customer Success Manager, presenterar följande fem tips för att undvika datavirus och skadlig kod.

Var uppmärksam på dina nedladdningar

Adobe och olika program behöver regelbundna uppdateringar. Varje gång du installerar programvara, se till att du är uppmärksam på vad du laddar ner. Paket med verktyg och program finns på internet, vilket gör oss förvirrad över vad du ska välja. Medan du väljer ett antivirusprogram, bör du alltid se till att du bara hämtar dina verktyg från officiella webbplatser och online källor. Låt inte dessa program tömma dina värdefulla källor genom att installera lite program av låg kvalitet. Många gånger ber reklamen att du klickar på verktygsfält och andra liknande länkar. Det är bättre att hålla sig borta från dem eftersom de kan skada dina filer och inte ingår i programmen för riktiga nedladdningar.

Fall inte för falska virusvarningar

Vi alla får falska virusvarningar och olika människor blir offer för dem dagligen. Medan du använder internet ser du många popup-fönster som ber dig ladda ner program och verktygsfält. Låt mig här berätta att de är bra för ingenting. Hackarna fäller dig med de falska virusvarningarna och smittar dina enheter. De flesta annonserna visas på misstänkta och vuxna webbplatser, så det är bättre att du inte klickar deras länkar och stänga dessa fönster så tidigt som möjligt.

Skydda dina enheter med Antivirus

Det är sant att vi alla behöver antivirusprogram och anti-malware verktyg för att vara säker på internet. Uppriktigt sett ger de flesta av verktygen dig begränsade alternativ. Vi rekommenderar att du installerar enkla programvarusuper för att bekämpa skadlig kod, virus och adware. BitDefender är ett bra exempel, det här verktyget skannar och skyddar din dator och hjälper dig att bli av med alla bitar av virus och skadlig kod. Du kan ladda ner den från internet, och programvaran kommer utan kostnad. Du kan också försöka Koppla från och AdBlock Plus.

Håll Windows och Defender Up-to-date

Många människor ignorerar det faktum att uppdatering av Windows är väldigt viktigt. Du bör inte ignorera förfrågningarna om att starta om enheten, eftersom det kan orsaka allvarliga problem för dig. Ange en dag en gång i månaden för att installera om dina fönster och hålla saker uppdaterade. Detta kommer att hjälpa dig att bli av med virus och malware i stor utsträckning.

Använd inte Internet Explorer

Borta är de dagar då Internet Explorer ansågs vara den bästa webbläsaren. Idag ger folk höga preferenser till Google Chrome, Firefox och andra liknande webbläsare. Olika rapporter visar att Internet Explorer är en av de mest riskabla webbläsare som kan skada ditt operativsystem. Det är därför du aldrig bör installera och använda den. Istället kan du prova Edge och Opera som garanterar ditt online skydd.

November 23, 2017