Back to Question Center
0

Practice From Semalt: Undvik Mobile Malware

1 answers:

Mobila enheter kan inte lida så mycket som datorn gör när det gäller skadlig programvara. Antalet smartphones i bruk fortsätter dock att öka. Mängden personlig information i dessa enheter växer också, vilket innebär att det presenterar cyberkriminella ett potentiellt område att utnyttja. Malware kommer inte bara att störa användarupplevelse utan också medföra problem med bedrägerier och identitetsstöld - hospedaje web wordpress help.

Julia Vashneva, den Semalt Senior Customer Success Manager, påminner om att användaren behöver behandla mobila enheter säkerhet med samma vaksamhet som de skulle med sina datorer om de ska hålla dem borta av hot mot skadliga program. Det finns också andra sätt som användaren kan förhindra smitta av malware, trojaner och virus.

Tillförlitliga källor

När användare börjar välja tredjepartsprogram för sina enheter, sätter de sina mobila enheter i fara. Anledningen till detta är att företag som Google och Apple har en strikt säkerhetsinfrastruktur för sina nätbutiker. Tredje part köpmän erbjuder billigare applikationer och programvara som annars inte är tillgängliga i de officiella butikerna. Vad folk inte vet är att de också kan innehålla virus och annat skadligt innehåll, varför priserna är låga för att locka dem att ladda ner det. Användare måste förstå att de borde hålla sig till nedladdning av programvara från betrodda källor. De besökta webbplatserna kan också vara en källa till skadlig kod, virus och trojaner. Håll dig därför till pålitliga webbadresser.

behörigheter

Mobila operativsystem sätter in tillräckligt med säkerhetsprotokoll för att säkerställa att enheten är säker. Varje misstänkt innehåll som försöker få åtkomst till enhetens funktioner kräver tillstånd från användaren att göra sitt smutsiga arbete. Användare måste vara uppmärksamma på program och programvara som begär tillstånd för åtkomst till viss data. Överväga alltid om de behöver informationen för att vara användbar vid utförandet av sina uppgifter. Appen försöker få tillgång till för mycket data, neka åtkomst och söka efter en mindre invasiv programvara.

Säkerhetsprogramvara

Människor tycker det är nästan otänkbart att använda en bärbar dator eller en dator som inte har något skydd. Men när det gäller mobila enheter får de lite laks för att säkra sin enhet med skyddande programvara. Många väljer att lagra sin personliga information i sina smartphones. Vad de inte vet är att 96% av dem inte kommer förinstallerade med säkerhetsprogram. Trots det finns det många myriader av nedladdningsbara program som finns på de mobila enheterna, som är gratis som kan hjälpa till att lindra problemet.

Kontrollera regelbundet mobilapplikationer

Innan man kan ladda ner eller lägga till nya program eller program, kolla alltid på de aktuella installerade, och om de är aktuella. Genom att göra så säkerställer det att angripare inte utnyttjar sårbarheterna i de äldre versionerna av enhetens applikationer. Utvecklare släpper ut uppdateringar som kommer ihop med korrigeringsfel och fel från tidigare versioner. När du gör det, kolla på hur programmen körs. Om det finns en app som fortsätter att köra och en ökning av datanvändningen finns det en stor möjlighet att cyberkriminella redan har infekterat enheten.

Kontrollera Apprecensioner

Ansökningsrecensioner innehåller problem som andra användare kan ha efter att ha använt en. Recensionerna bör styra användaren av den mobila enheten för att välja vilken programvara som ska hämtas.

November 23, 2017