Back to Question Center
0

Moon Malware har attackerat din Linksys Router? - Semalt Knows Hur Rectify This Problem

1 answers:

Det finns en malware attack med namnet "The Moon" som attackerar traditionella routrar som Linksys. Denna malware har potential att äventyra datatillståndets säkerhetstillstånd och bläddrar på användarnivå.

Lisa Mitchell, Semalt Customer Success Manager, säger att Linksys routrarna, liksom deras trådlösa åtkomstpunkter, är föremål för denna sårbarhet och det kan göra att din webbplats eller kunder medför en stor förlust därför att av internetbedrägerier.

Moon Malware

Månens malware får sin potential från det sätt som den kringgår autentiseringen. Det gör det möjligt att logga in utan att ha tillgång till administratörsuppgifterna. När den står inför malwareinfektionen börjar Linksys-routern ladda hela porten med många portar 80 och 8080 utgående trafik - cheapest aspire nautilus mini. Det resulterar i en viss betydande dataaktivitet, vilket gör din internetuppkoppling långsam. Datorerna kan få infektionen att göra sin hantering och CPU-prestanda långsam.

Hur man förhindrar Moon Malware

Månens malware komprometterar säkerheten för internetanslutningen. Som ett resultat är det alltid viktigt att inkludera ett förfarande eller kriterium för att bli av med denna infektion från routern. Det finns några steg som folk kan följa för att ta reda på det:

  • Gå till webbaserad inställning av routern. Det är viktigt att besöka deras hemsida och få information som modell, serienummer, IMEI och annan relevant information..Vissa routrar har den här länken bakom panelen.
  • Kontrollera att din Linksys-router har den senaste firmwareen. Om inte, kan det hända att det går att lösa problemet genom att utföra en uppdatering av övervakning eller firmware. Linksys-företaget fortsätter att uppdatera firmware för att bekämpa några av de hacktekniker som kan tränga in den.
  • Gå till fliken Administration. Administrationsfliken finns längst upp till höger bredvid firmwareversionsskrifterna. Med den senaste firmwareen klickar du på den här fliken för att fortsätta till nästa steg. Kontrollera att i kryssrutan för fjärrhanteringsåtkomst, kontrollen jag ställde in till "inaktiverad".
  • Från den här punkten klickar du på fliken Säkerhet. Det här steget är där du får lite flexibilitet för att anpassa några säkerhetsåtgärder från din router. Markera alternativet Filter anonymous Internet Requests. Om det redan finns i urvalet, kan du lämna det på så sätt. Några av de senaste Linksys-firmwareerna har denna inställning som standard.
  • Spara inställningarna för routern. Efter att ha sparat konfigurationen är det nödvändigt att stänga av routern. För att göra detta, koppla ur det från strömkällan och sätt tillbaka det igen. Därför rensar routern cacheminnet. Det blir också av med den skadliga programvaran som kunde ha varit i drift.

Slutsats

Närvaro av skadlig programvara i din router kan också göra säkerheten för din surfupplevelse tveksam. Det är viktigt att kontrollera att din Linksys-router är säker från virus. Några av sätten att upptäcka och rengöra skadlig kod från den här routern finns på den här journalen. Genom att återställa routern såväl som att rensa cacheminnet genom att starta om kan det hjälpa till att ta bort vissa skadliga program. Du kan göra din surfupplevelse säker och göra din internetuppkoppling snabb.

November 23, 2017