Back to Question Center
0

Malware och sätt att undvika det - Semalt kommer att visa dig några tricks

1 answers:

Julia Vashneva, Semalt Senior Customer Succes Manager, kommer att öppna ögonen för några knep som behövs för att kunna utföras samtidigt som de attackeras av skadlig programvara.

Nästan alla av oss har behandlat datavirus och malware i någon del av våra liv. Har jag rätt? Det är inte kul att ha virus - unmetered dedicated server 1 gbps is how many mbps. i stället borde du vara oroad över din online-säkerhet och säkerhet är i fara. När din dator börjar sakta ner, är det dags när du borde undvika skadlig programvara och vidta allvarliga åtgärder.

Använd skiktskydd på alla punkter

Det allra första du bör göra är att använda skiktat skydd vid varje punkt. Detta kommer att hålla ditt system säkert från webbaserade attacker, onlinekänsligheter, mutera virus och drivrutiner för nedladdningar. För maximalt skydd bör du aktivera ditt program för skydd av nätverkshot och skanna enheten en eller två gånger i veckan. Du kan också prova Intrusion Prevention Systems, Firewall, Insight, SONAR och Antivirus för din online-säkerhet. Symantec Security Response säger att vi borde hålla våra program och operativsystem uppdaterade.

Minska attackytan

Det är viktigt att minska attackytan i stor utsträckning. Du bör avinstallera de program som du inte använder. Låt mig här berätta att de högrisk eller känsliga ändpunkterna kan orsaka maximal skada på ditt system. Det är därför som du ska skanna enheten en gång om dagen och hålla dig borta från att installera okänd och oönskad programvara.

Förbättra standardinställningar för Symantec Endpoint Protection

Det är viktigt att förbättra dina säkerhetsinställningar för Symantec-ändamål. Även några inställningar kan ge revolutioner i ditt online-skydd. Du bör behålla inställningarna efter dina önskemål och säkerställa din integritet så att hackarna inte lurar dig.

Håll browser plugins uppdaterade

De flesta attackerna utvärderar dina webbläsare och försöker sedan infektera dina system. Det är därför viktigt att du håller dina webbläsarinställningar och plugin uppdaterade. Du bör aldrig använda Internet Explorer, Acrobat, Flash och Abode Photoshop utan att skanna din dator eller mobilenhet. Många virus och malware går in i ditt system via Internet Explorer. Så det är bättre att hålla sig borta från den här webbläsaren och prova Google Chrome eller en annan webbläsare efter eget val.

Block P2P-användning

Ett av de enklaste och snabbaste sätten hackare använder för att distribuera skadlig programvara är Peer-to-peer (P2P) nätverk. Du bör alltid blockera P2P-användningen. För detta kan du skapa och tillämpa icke-P2P-policyer, t.ex. användningen av din dator bör begränsas så att ingen utomstående kan komma åt din enhet. På det här sättet kan du säkerställa att datorn i stor utsträckning sparas från skadlig kod och virus.

Stäng av AutoRun

Du kan stoppa ankomsten av virus och skadlig kod genom att stänga av AutoRun. Medan du laddar ned något, bör du alltid stänga av det så att onödiga objekt inte blir installerade på din dator enhet.

Kontrollera att alla OS-korrigeringar är applicerade

Sist men inte minst bör du se till att varje OS-patch tillämpas korrekt. Företag som Apple, Microsoft och Google släpper ut servicepaket, säkerhetsuppdateringar och snabbkorrigeringar för sina globala kunder varje månad. Deras produkter hjälper oss att korrigera bristerna i våra operativsystem. Du kan få några av dessa produkter och installera på din dator för maximal säkerhet och skydd mot nätet. Oavsett om du använder Mac OS X, Windows eller ett annat operativsystem, bör du alltid uppdatera dina webbläsare och program en eller två gånger i månaden.

November 23, 2017