Back to Question Center
0

Hur optimerar du bilder för sökmotorer korrekt? - Svar genom Semalt

1 answers:

Jason Adler, Semalt Customer Success Manager, säger att bildoptimering är en av de viktigaste stegen i en effektiv SEO-kampanj. Sökmotorerna är mer intelligenta och smartare än tidigare, och förfarandet för att få bra sökranking är mycket svårt. Kvalitetsinnehåll är inte tillräckligt eftersom du måste uppmärksamma bildoptimering också.

Alt text och beskrivning taggar:

Alt text och beskrivning taggar är obligatoriska från en SEO synvinkel. Om din bild inte visas korrekt ska du ersätta den med en bild som har bättre upplösning och glöm inte att infoga alt text och beskrivningskoder i den. Alt-texten fungerar som ankare texten för en specifik länk. Google rekommenderar aldrig att du använder flera länkar på en sida, men det är en bra SEO-övning. När det gäller beskrivningskoderna kan du eller inte lägga till dem.

Bildformatet:

När det gäller att spara bilderna i Paint eller Photoshop, bör du spara filen i ett korrekt format. JPEG är det bästa och mest kända bildformatet som lägger till värde för webbplatsens övergripande utseende. PNG, å andra sidan, är bra för grafik som små ikoner webbgrafik och logotyper. GIF är användbara om du vill lägga till några animeringar till dina artiklar.

Bildstorlek:

Använd bilder som är relaterade till ditt innehåll. Se till att du väljer bilder av hög kvalitet, och deras upplösning och storlek är tillräckligt stora för att vara synliga på alla enheter. En annan viktig sak att tänka på är att du bara ska använda stock foton. Var försiktig när du väljer ett foto och se till att det är upphovsrättsfritt. Om du vill komma åt sådana bilder kan du prenumerera på Getty Images, Shutterstock eller andra liknande tjänster. Du kanske vill ändra storlek på dina foton, och det finns många verktyg och program för att få det att hända. Stora bildfiler drar din webbplatsens laddningstid och kan påverka din rankning på sökmotorn, så du bör alltid ändra storlek på bilderna innan de laddas upp. Om du är på Mac kan du ändra storlek med alternativet Justera storlek. Alternativt kan du använda Photoshop, Picresize eller andra liknande verktyg för att få ditt jobb gjort perfekt.

Filnamn:

Ofta glömmer folk att byta namn på sina bildfiler. Innan du lägger upp en bild på din webbplats ska du ge det ett riktigt namn. På en iPhone heter filnamnen som IMG_6053. Det är viktigt att byta namn på det innan du använder bilden på din webbplats eftersom detta är ett måste SEO-övning.

Alt text:

Alt text beskriver din bild och Google använder den här informationen för att veta mer om ditt innehåll. Se till att din alttext är beskrivande, tydlig, kortfattad och informativ. Plus, du borde inte lägga massor av sökord. Faktum är att huvudregeln är att skriva alt text med några ord och beskriva vad ditt innehåll handlar om.

Beskrivning och bildtext:

Om du har en WordPress-webbplats ska du lägga till bildtexten och beskrivningen. Beskrivningen används för att lägga till många detaljer, till exempel källan till din bild och när tog du den. Bildtexten å andra sidan visas under bilden på ett publicerat inlägg. Det hjälper till att beskriva din bilds natur men är inte en viktig SEO-praxis Source .

November 26, 2017
November 26, 2017