Back to Question Center
0

Guiden från Semalt för att undvika CryptoLocker Ransomware

1 answers:

Möjligheten att CryptoLocker-datorinfektioner har blivit verklighet för den vanliga datoranvändaren. Detta förklarar förekomsten av onlinefrågor, särskilt från Microsoft Windows-användare, som avser skydd och återhämtning från sådana infektioner.

Ivan Konovalov, experten från Semalt Digital Services, presenterar här några användbara förebyggande åtgärder för att undvika denna ransomware.

För det första har CryptoLocker blivit den generiska termen för stammen av skadlig programvara som krypterar alla användarfiler på ett datorsystem tills en lösenbelopp betalas. Den nu utbredda mjukvaran har gjort tusentals företag och individer över hela världen att hyra upp miljoner dollar i lösenkostnader - lentes dior original. Säkerhetsexperter tror att ransomware sprider sig via skräppostade bilagor på spam eller legitim e-post. Det tränger också igenom hackade webbplatser som stöds av användningen av föråldrade plugins på webbläsare. Medan eliminering av denna ransomware kanske inte är en komplicerad process, krypterar den effektivt och permanent krypterar alla dina personliga filer på datorns system vilket gör det praktiskt taget omöjligt att komma åt dem tills lösenordningen betalas i form av Bitcoin-valuta.

Även om ransomware verkar vara en ny teknik, har inkarnationerna funnits i flera år men med låg intensitet och tillämpning. Traditionellt har datoranvändare alltid behövt säkerhetskopiera sina filer för att mildra dataförlust från skadlig programvara och virus..CryptoLocker fungerar dock med sådan hänsynslöshet, det krypterar även backup-enheter och lokala nätverksdatorer om alla är fysiskt anslutna. Vid angrepp tar skadlig kod timmar till och med dagar som infiltrerar systemet och krypterar filer, och datorsystemet kan inte uppvisa yttre tecken på en överhängande attack. När krypteringen är klar har Trojan en popup-ruta som innehåller ett kortmeddelande och timer som kräver datorsystemets ägare och nu offer för att betala ett lösenum inom den angivna tidsramen.

Lyckligtvis har vi nu CryptoLocker Prevention Kit som är gratis för systemadministratörer och vanliga hemmabrukare. Satsen innehåller en effektiv och omfattande uppsättning av policyer och instruktioner för att blockera skadliga programinfektioner över en domän. Alternativt har John Shaw of Foolish IT också utvecklat CryptoPrevent - ett verktyg för applikationsverktyg som är utformat för att tillämpa CryptoLocker Prevention Kit på en användarnivå för hemmet. Den levereras med en bärbar version och installationsprogram för nästan alla hemdatorsystem. Men det här verktyget har ibland flaggats som misstänkt programvara av antiviruspaket som McAfee SiteAdvisor.

Varje moln har en silverfoder. Inom allt detta kaos har cloud storage-tjänster upplevt en affärsboom sedan CryptoLocker uppstod. Fler företagskunder är nu engagerade i datalagringssystem för moln eftersom deras ultimata säkerhetskopiering av data skulle CryptoLocker-infestation påverka sina system. Offren för denna ransomware kan intyga omfattningen av förstörelser som det tar med sig och krypterar allt i sin kölvattnet. Datorspecialister och användare är förvirrade av denna tekniknivå i avvaktan på frågan om hur nästa ransomware kommer att bli.

Sammanfattningsvis måste datorsystemadministratörer och vanliga hemmabrukare vidta alla nödvändiga åtgärder för att skydda sina datorer från ransomware. De utvecklas någonsin vilket gör att man behöver lära sig hur de fungerar och anpassar sig till dem. Uppdatera din brandvägg och webbläsare och skanna dina e-postmeddelanden innan du läser dem.

November 23, 2017