Back to Question Center
0

Fråga Semalt Expert Hur tar man bort Google Analytics Spam

1 answers:

Det skulle inte vara fel att säga att rapportering är en av de viktigaste aspekterna av inkommande marknadsföring, och tillförlitliga uppgifter är nyckeln till framgång i rapporteringen. Ibland i Google Analytics-instrumentpanelen observerar vi att ett stort antal träffar kommer in. De är faktiskt trafikbots och bör bli av med så tidigt som möjligt. Vi bör regelbundet köra kontroller av våra portaler för att analysera och lösa problemet innan det är för sent och vi förlorar vår webbplats till hackare.

Artem Abgarian, Senior Customer Success Manager Semalt , utarbetar här stegen för att snabbt ta bort irriterande skräppost.

Det första steget

Innan du anpassar dina inställningar i Google Analytics bör du testa alla tillgängliga filter och göra lämpliga justeringar - 123bingoonline free money code 2015. Detta hjälper dig att genomföra bästa strategier. Du kan börja processen genom att testa antalet visningar du får. När du har testat det, är nästa steg att blockera spamtrafiken och deras källor. Det är sant att det finns många metoder för att blockera spamtrafik och botnät, men det enklaste sättet är att låta Google göra ditt arbete. Gå till Admin-sektionen och justera Bot-filterinställningarna. På det här sättet kan du i stor utsträckning förhindra ankomst av icke-äkta och falsk trafik. Google uppdaterar ständigt sina filterbots och policyer för att hjälpa webbansvariga att få maximal nytta av sina resurser.

Vad är spamtrafik och hur identifierar du det?

Spamtrafik har möjlighet att röra med dina filer. Det börjar sin process genom att skicka värdelös trafik och falska synpunkter. Om du ser många besökare och du inte känner till deras källor, finns det risk att spam har slagit på din webbplats. Spamtrafiken skickas av en mängd olika botnät och spambotter som utvecklats av toppklassiga hackare för att stjäla dina personuppgifter.

Det finns olika sätt att analysera, identifiera och bli av med spam. Först och främst bör du justera inställningarna i Google Analytics-instrumentpanelen. Du bör också skapa backupfiler så att dina data aldrig går förlorade. Dessutom är det viktigt att kontrollera om din avvisningsfrekvens och webbplats sessioner är upp till markeringen eller inte.

Inte bara detta men också du bör kolla och anpassa dina Google-anslutna värdnamn. Om du observerar att Googleweblight är ditt värdnamn är det en bra idé att gå med. Annars bör du ändra det så tidigt som möjligt.

Blockera spamtrafik

Ett av de enklaste och bästa sätten att blockera skräppost är att skapa filteruttryck regelbundet. Det ska innehålla ditt domännamn, filnamn och värdnamn. Se till att du har angett olika namn på olika webbplatser eller domäner för att undvika förvirring. Du bör ställa in filtertypen för att anpassas och inkludera värdnamnen här. Nästa steg är att verifiera varje filter innan du implementerar det på dina webbplatser.

Spam källor

Det är sant att det finns ett stort antal spamkällor. Vad du behöver göra är att blockera alla dessa källor en efter en. Rengör din Google Analytics-instrumentpanel och kontrollera den ordentligt innan du skapar filter och blockerar spamkällor. När du har följt dessa steg skulle det vara lätt för dig att bli av med spamtrafik. Se till att du har blockerat alla IP-adresser som misstänker att du skickar dig falsk trafik, eftersom det kan skada din webbplats och AdSense i stor utsträckning.

November 23, 2017