Back to Question Center
0

Det är rätt tid att säga farväl till skadlig kod - Semaltråd

1 answers:

Varje datoranvändare kan bli offer för de många metoder som används av en bluffkonstnär för att injicera skadlig kod och virus till sin dator. Ansluta en dator online när den har otillräcklig säkerhetsprogramvara utsätter användaren för olika säkerhetshot. Ett enda klick på en misstänkt länk eller popup-annonser kan ladda ner skadlig kod och virus i datorn för att orsaka allvarliga skador eftersom hackare kan använda möjligheten att övervaka loggar och angripa användarens säkerhetsdetaljer för att underlätta identitetsstöld, con och många andra skadliga aktiviteter.

Denna artikel som skrivits av Max Bell, Semalt Customer Success Manager, ger enkla skyddsrekommendationer mot nedladdningsbara skadliga program, trojaner och andra virus.

Håll säkerhetsprogramvaran uppdaterad

Datorn ska ha ett antivirusprogram som alltid uppdateras. Ett aktivt antispionprogram och antivirusprogram kan underlätta övervakningen av datorns aktiviteter för att skydda mot skadlig kod och virus - vps para mu online baratos coches. En lämplig konfiguration av brandväggen i kombination med automatisk uppdatering av säkerhetssystemet kan garantera säkerheten mot Trojan.

Skriv webbadress på webbläsare istället för tillhandahållna länkar

Att klicka på en länk som delas på ett e-postmeddelande är en genväg till internet, men det kan utesluta användaren till trojan och malware. Hackers kan dela de till synes legitiska länkarna via e-postmeddelanden där ett klick på länken hämtar skadlig kod och virus som används för att stjäla personlig information för att bedräma. Att skriva länkarna direkt i webbläsaren erbjuder ett säkert alternativ till webbläsaren.

Öppna inte misstänkta filer

Om inte avsändaren av ett bifogat e-postmeddelande är säkert bekant, är det inte lämpligt att öppna dem. Scam-artister kan använda e-postbilagor för att sprida skadlig kod och virus..Dubbelkontrollera avsändarens adress eller skanna bifogad fil med en säkerhetsprogramvara.

Använda betrodda webbplatser att hämta och installera programvara

Gratis spel, filmer och nedladdningar av program kan låta vara tilltalande för många men kan orsaka mycket skada. Malware och virus kodare rikta oskyldiga datoranvändare som följer deras övertalning för att underlätta deras bedrägerier. Nedladdning från otillförlitliga webbplatser kan installera okänd skadlig programvara i datorn. Gör bara alla nedladdningar från pålitliga webbplatser.

Justera "Drive-by" Nedladdningar till Minsta

Ställ in webbläsarens säkerhet för att upptäcka obehöriga nedladdningar. Medelsäkerhetsinställningar i Internet Explorer kan identifiera och blockera olagliga nedladdningar för att säkerställa säkerhet mot skadlig kod och virus.

Använd popup-blockerare

Genom att klicka på popup-fönster eller länkar på popupen som visas på en webbplats kan du installera Trojan och andra virus i datorn. Stäng popup-fönster eller installera popup-blockerare för att göra jobbet för dig.

Köp inte programvara som delas i e-post eller meddelanden

Att svara på slumpmässiga e-postmeddelanden eller meddelanden som kräver installation av programvara kan infektera systemet med skadlig kod och virus. Genom att klicka på de medföljande länkarna kan Trojan installera för att orsaka skador.

Prata om datorsäkerhet

Att dela säkerhetshänsyn till syskon och unga på onlinevårdsprogram och virus sätter dem informerade. De kan avstå från att följa föreslagna länkar och göra beslut för att undvika skadlig kod och virus.

Utför data regelbunden säkerhetskopiering

Att regelbundna säkerhetskopieringar av data i datorn kan skydda dokument när de attackeras av Trojan. Användare kan återställa dokument som förstörs av skadlig programvara och virus.

November 23, 2017