Back to Question Center
0

Anti-Malware Attacks Guide från Semalt

1 answers:

Bedrägerier och angripare har tagit ner B2B- och B2C-verksamheten med en hastighet på 10% per år. Enligt proffs har hackare tagit sina metoder att föröka sig till webbplatsanvändare och sociala plattformar till en mycket högre nivå, där de nu använder pengaröverföringsbedrägerier och spam-e-postmeddelanden för att nå ut till datoranvändare.

Ryan Johnson, Senior Sales Manager för Semalt , ger insikt om säkra sätt att skydda dina system mot attacker.

Att vara på utkik när man använder offentligt internet och när man hämtar filer från det okända registret är en nödvändig förutsättning. Många företag och organisationer har tagits ner till följd av att personalen hämtar bilder och program från en skadlig webbplats - lampioncino per esterno da giardino. För några veckor sedan beslutade hackare att manipulera användare av sociala medier-plattformar genom att skicka dem e-postmeddelanden som såg ut som legitemail. På lång sikt lyckades angriparna hämta personlig och finansiell information från användare genom att omdirigera dem till skadliga webbplatser.

Att hålla dina program och säkerhetsprogram uppdaterade när du använder internet är en av de faktorer som blockerar försök från bedragare och angripare att nå ut. Överväg att ignorera e-post och falska meddelanden som skickas från en okänd webbplats. Kontroll av legitimiteten hos en webbplats är alltid förespråkt för att hålla ditt konto säkert.

Hur lyckas scammers hämta data från datorn?

Svindlarna utnyttjar okunniga användare för att få full tillgång till sina konton. Vanligt använda tricks av svindlarna för att infektera din dator inkluderar:

Phishing-system

Phishing är ett av de mest använda trickarna för att manipulera användare. Hackers skickar länkar som består av trojansk virus och annan skadlig kod som tyder på att du åtgärdar dina konton. Efter att ha klickat på länken får Trojan virus åtkomst till din dator där det kontrollerar din surfhistorik och andra uppgifter. Efter att ha fått tillgång till din ekonomiska och personliga information använder hackare informationen i stöld och bedrägerier.

Videobaserade länkar

Ett antal sociala medieplattformar har klagat på att vara lurad efter att ha klickat på en länk som hade skickats av sina vänner. Hackers har använt videor som värd för skadlig kod och trojansk virus som senare installeras på din dator efter att ha klickat på länken.

Blockera skadlig programförsök på din dator

Antivirusinstallation

Antivirus är ett viktigt verktyg när det gäller onlinesäkerhet. Antivirus upptäcker webbplatser och länkar som kan skada din dator efter att ha klickat på dem. För att undvika att bli tagen av ett trojansk virus och onda hot, installera och behåll din anti-malware uppdaterad.

Användning av vanliga användarkonton

Ett datorkonto med administratörsalternativ är sårbart för att hackas av en bedragare. När du installerar programvara på ditt konto, använd alltid den anpassade installationsmetoden för att vara säker.

Installera aldrig ett program du tvivlar på sin legitimitet

Kontroll av legitimiteten hos ett program innan det installeras är alltid förespråkat för. Undvik att installera eller klicka på "ja" för okänd programvara och program.

Brandvägg är mycket viktigt när det gäller webbplatsen och online-säkerhet. Datorer består av en inbyggd brandvägg för att blockera scammers försök att infektera din dator. En brandvägg agerar för att varna datoranvändare när en infekterad skadlig kod eller ett virus installeras på sin dator. Ha en effektiv kampanj genom att undvika att klicka på bilagor och länkar, även om länkarna verkar skickas av din bästa vän.

November 23, 2017