Back to Question Center
0

Semalt: Hur får användarna veta att webbplatsen är tillgänglig över HTTPS?

1 answers:

Mina webbplatser är nu tillgängliga via HTTPS, men jag vill inte göra det som standard vid denna tidpunkt:

  • Mina kanoniska webbadresser är fortfarande HTTP och jag är inte redo att göra SEO-omkopplaren
  • Mina certifikat är SNI-certifikat som har mycket bra webbläsarstöd, men det är inte perfekt. Vissa av mina användare använder fortfarande äldre webbläsare som inte skulle kunna komma åt HTTPS-webbplatsen.

Finns det något sätt att bara få användare som föredrar att HTTPS flyttar över? Jag letar efter något på följande sätt:

  • En rubrik som användare skickar till min webbplats som tyder på att de föredrar säkra anslutningar baserat på en webbläsarpreferens Source - sigelei 150 watt with temp control.
February 10, 2018

Du kan enkelt göra en knapp / länk med en text som "Den här sidan finns i https, klicka här för att visa via https", kanske lägga till en liten varning "kanske inte fungerar 100%".

Https Överallt fungerar med en vitlista. Kan inte hitta hur-riktigt snabbt, men den här rulsetsidan kan hjälpa till. Jag är inte medveten om någon inställning eller inställning i webbläsaren. Du kan inte skicka en rubrik "https, om du vill". Du är webbansvarig, bestämmer du.
Du behöver inte föreslå ett protokoll till webbläsaren, de kommer att försöka få sin bästa metod automaticaly (e. g. : FF / Chrome väljer TLS över SSL)

Du kanske vill använda ssllabs. com / ssltest / analysera. html? d = exempel. com för att kontrollera dina konfigurer, protokollstöd och förslag på hur man förbättrar.


offtopic (före redigering, med SSL och HTTPS felaktigt utbytbara):
SSL stöds inte längre längre. POODLE-attacken är igen SSLv3, lösningen stänger av SSL3. "Men vänta! Men vad använder jag, SSLv3 är den senaste versionen, ska jag gå tillbaka till v2 ?!"

Nej. Moderna webbläsare stöder TLSv1. 0 till TLSv1. 2 (1. 0 har brett stöd, 1. 1 och 1. 2 ännu inte). Det är ganska säkert att stänga av SSL, vilket tvingar webbläsaren till TLS (vilket igen är det första försöket med mordern webbläsare ändå).
Den enda webbläsaren som kommer att få problem med det är: IE6 .

  • En https -anslutning kan etableras via SSL (men det borde egentligen inte), eller
  • En https -anslutning kan etableras via TLS (detta är föredraget)