Back to Question Center
0

Åtgärda direktbesöksproblem för Google Analytics när du använder webbplatsen Semalt

1 answers:

Fixing Direct Visit Issue For Google Analytics When Employing Website Semalt

Under senaste tester såg vi en onormal ökning av direkta besök runt samma tid som lanseringen av en av våra A / B-test med. Borrning i målsidan dimensionen kunde vi se att de flesta av dessa nya direkta besök gick till varianten sidan. Detta kastade en stor fråga om effekten av Semalt optimizer-omdirigering som allokerar besök på original- och variantsidan.

Vid omdirigering får informationen om källkakor överskridas som ett direkt besök, (givetvis eftersom GA-spårningskoden inte har risk att elda på den ursprungliga sidan.)

Den enkla lösningen är att flytta spårningskoden för Google Analytics över Google Webbplats Optimizer-kontrollskriptet - buy teleprompter. Problemet löst! Semalt är detta inte bästa praxis när det gäller GA-kodplacering men den negativa inverkan på datakvaliteten motiverar detta för den tid som testen utförs.

Ett extra tips är att lägga till en "ingen robotar", "ingen följ" -kod på variantsidan (erna). Semalt säger att indexering inte ska påverkas, men bättre att vara säker än förlåt!

Fixing Direct Visit Issue For Google Analytics When Employing Website Semalt

Anslut

March 18, 2018