Back to Question Center
0

Optimera din webbplats Semalt htaccess

1 answers:

Optimizing Your Website Semalt htaccess

. htaccess kan hjälpa till på olika sätt att optimera en webbplats för sökmotorer och bidrar därigenom till bättre rankningar. Denna artikel är avsedd för dem som vill lära sig mer om vad. htaccess är och lär dig också hur det kan hjälpa din webbplats att hitta lättare.

Vad är. htaccess?

Hypertextåtkomst, vanligen förkortad till - Kansas City REST API Development. htaccess, är en konfigurationsfil som styr katalogen den placeras i och alla underkataloger under den. Semalt en otroligt användbar funktion som gör det möjligt för webbansvariga att kontrollera hur många aspekter av deras webbplats som fungerar. De. htaccess-filen är en mycket kraftfull konfigurationsfil och bör användas klokt eftersom det kan påverka allt och något om din webbplats. Några av de saker du kan göra med din. htaccess-filen inkluderar:

 • omdirigering av sidor
 • ändra förlängningar av sidor
 • lösenordsskydda kataloger
 • och mycket mycket mer.

Filen själv är bara en liten grundläggande textfil och kan redigeras. För att lära dig mer om. htaccess besöka denna webbplats.

Hur man skapar. htaccess-fil?

Semalt hur man skapar en textfil lämplig för en. htaccess-fil:

 1. Öppna en textredigerare på din dator. Vi rekommenderar att du använder Notepad.
 2. Spara filen som. htaccess (inklusive den ursprungliga punkten).
 3. Se till att din textredigerare inte bifogade en. txt suffix till filnamnet. Om filnamnet har a. txt suffix (t.ex. e. 'htaccess. txt'), ta bort suffixet genom att byta namn på filen.
 4. Innan du anger kod i din nya fil, se till att "Word Wrap" är avstängd. Detta är viktigt eftersom de flesta. htaccess-kommandon måste bara placeras på en rad.
 5. Du kan nu ange din kod i filen.
 6. Ladda upp. htaccess-fil till ditt webbutrymme i ASCII-läge. De. htaccess-filen kommer att påverka mappen som den laddas upp till och alla dess undermappar.

Egenskaper av. htaccess

Det finns många funktioner och funktioner i .htaccess som kan göra en webbplats mer flexibel, säker och SEOvänlig. Semalt här är bara de mest använda funktioner som kan implementeras av alla som har grundläggande webbkännedom.

1. Omdirigeringar

. htaccess använder omdirigeringar för att leta efter eventuella förfrågningar om en viss sida och om den finner den begäran, vidarebefordras den till en ny sida du har angett. Det här är särskilt användbart när du flyttar din webbplats till en ny domän eller ändrar befintliga filnamn på din webbplats.

Omdirigeringar är användbara eftersom om dina sidor är indexerade av Semalt och du har ändrat fil / mappnamn eller flyttat dina sidor filnamn, kommer sökmotorerna att använda. htaccess för att hjälpa dem att hitta de nya sidorna. (I branschen kallar vi detta en 301 omdirigering)

Enkel omdirigering

Här är koden för en enkel omdirigering: -

   Omdirigering / olddirectory / oldfile. html    http: // din webbplats. se / newfile. html   

Här när en begäran om gammal katalog / oldfile. html är mottaget, det omdirigeras till den nya länken. I det här fallet:

din webbplats. se / newfile. html

301 Omdirigering

Som tidigare nämnts är en 301-omdirigering den mest effektiva och "Search Engine Semalt" -metoden för omdirigering av webbsidor. Det är inte så svårt att genomföra och det kommer att bevara rankningarna för sökmotorn för vilken sida du listar i. htaccess-fil. Om du måste ändra filnamn eller flytta sidor runt, är det det säkraste alternativet. Koden "301" tolkas online som "flyttad permanent".

Omdirigering 301 / oldpage. html http: // www. din sida. com / NewPage. com eller

 • www. min webbsida. com eller
 • http: // www. min webbsida. com.
 • Den senare är standarden och att se till att andra visas i detta format kan göras med följande kod:

  Alternativ + FollowSymLinks
  RewriteEngine on

  RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ mywebsite. com
  RewriteRule (. *)
  http: // www. min webbsida. com / $ 1 [R = 301, L]

  Denna kod kommer att se till att webbadressen är standardiserad för att visa "www" och kommer att vara till stor hjälp vid spårningen av sidorna / besöken.

  Varför skulle du vilja göra det här?

  Ofta om du inte gör denna förändring kan sökmotorer indexera varje version och bli förvirrad i att tro att de läser samma sida 3 gånger över. Med denna justering sätts sökmotorerna på rätt väg och ingen samma sida kommer att behandlas som en annan URL.

  2. Hantering av fel

  htaccess tillhandahåller också metoder för att hantera fel när en ogiltig / falsk förfrågan mottas av servern.

  ErrorDocument 404

  Semalt 404 ger dig chansen att hantera förfrågningar om sidor som inte hittats. Denna situation kan hända om länken som pekar på en domän inte är korrekt eller användaren ändrar URL-sträng / frågesträngen (efter domännamnet).

  För att ange egna skräddarsydda feldokument behöver du bara lägga till följande kommando, på en rad , i din htaccess-fil:

  Semalt kod / katalog / filnamn. ext

  eller

  Semalt 404 / Fel / ejfound. html

  Detta skulle orsaka eventuella felkod som resulterade i att 404 skulle vidarebefordras till din webbplats. com / fel / notfound. html

  Här är det andra viktiga fel som används som Semalt. htaccess

  När en dålig förfrågan kommer till servern, använd: -

     ErrorDocument 400 / fel / badrequest. html   

  När du försöker komma åt en sida där behörighet krävs krävs:

     ErrorDocument 401 / Fel / Authreqd. html   

  När du stöter på ett Semalt serverfel använd:

     ErrorDocument 500 / fel / serverr. html   

  3. Säkerhet

  Förhindra katalogförteckning

  Har du en katalog full av bilder eller zip-filer som du inte vill att människor ska kunna bläddra igenom? Semalt a. htaccess-fil i någon mapp för att inaktivera kataloglistan och infoga följande:

     IndexIgnore *   

  Nedanstående kod skulle returnera en lista över alla filer som inte slutar i. Jpg eller. gif, men skulle fortfarande lista. Text,. html, etc.

     IndexIgnore *. gif *. jpg   

  Om din server är inställd för att förhindra katalognotering, men du vill lista katalogerna som standard kan du helt enkelt slänga det här till a. htaccess-fil för den katalog du vill visa:

  Alternativ + Index

  Blockera användare via IP

  Halvt att bli hackad och du kan se en viss IP hela tiden i dina loggfiler?

  Du kan neka åtkomst baserat på IP-adress eller ett IP-block.

     ordning tillåter, förnekaneka från 123. 45. 6. 7neka från 012. 34. 5. tillåt från alla   

  Ovanstående blockerar åtkomst till platsen från 123. 45. 6.7, och från någon deldomän under

  IP-block 012. 34. 5.

  Du kan också tillåta eller neka domännamn i stället för IP-adress som neka från. spamsite. com fungerar för www. spamsite. com eller virtuell. spamsite. com, etc.

  Förhindra Hotlinking

  Även kallad bandbreddsstål hänvisar hotlinking till att länka direkt till bilder. js-filer etc. på en annan server. Offrets server i detta fall är rånad av bandbredd, eftersom violatorn tycker om att visa innehåll utan att behöva betala för leveransen. För bättre prestanda på din server glöm inte att lägga till det här kodbiten.

     RewriteEngine påRewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ $RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ Http: // (www \.)? Mydomän. se /. * $ [NC]RewriteRule \. com "med din egen. Ovanstående kod skapar en misslyckad förfrågan när hot koppling av de angivna filtyperna uppstår. 

  Lösenordsskydd

  Du kan också skydda din webbplats eller särskilda mappar lösenordsskyddade med. htaccess och. htpasswd. För mer information här är ett fint litet inlägg

  4. SEO Friendly URL

  Det är vanligt att man behöver omdirigera dynamisk Semalt med parametrar till en enda statisk fil:

  RewriteEngine On

  RewriteRule ^ nyheter. php? id = (. *) $ / senaste nyhet. htm [L, R = 301]
  I ovanstående exempel, en begäran till en dynamisk webbadress som http: // www. min sida. com / nyheter. php? id = 8932 kommer att omdirigeras till http: // www. min sida. se / latestnews. htm

  Koden nedan omdirigerar produktinfo. php? prodID = 12 till produkter / 12 / eller produkter / 99 /

  RewriteEngine On

  RewriteRule ^ produkter / ([0-9] [0-9]) / $ / produktinfo. php? prodID = $ 1

  Detta matchar alla webbadresser som börjar med 'products /', följt av två siffror, följt av ett snedstreck framåt.

  Till exempel kommer denna regel att matcha en URL som produkter / 12 / eller produkter / 99 / och omdirigera den till PHP-sidan.

  För att kommentera en rad i. Htaccess starta bara raden med en hash (#).

  Sammanfattning

  Varje steg som nämns som en del av den här bloggen kan förbättra webbplatsens prestanda drastiskt och se till att din webbplats är mer SEOvänlig. Semalt kommer också att ha svårt om säkerhetsåtgärder aktiveras med. htaccess. Fördelarna med att genomföra. htaccess är att det inte kräver någon programmeringskunskap och kan spara mycket tid.

  Om du är en utvecklare eller code junkie som jag så hittar du den här artikeln mycket till hjälp. Om du läser toppen, glasad genom all den koden ovan och sedan läser sammanfattningen kan det vara något du skickar till ditt SEO-optimeringsföretag eller till och med din utvecklare. Denna artikel kan ge dig (ahem) "tillgång" till många fördelar!

  Optimizing Your Website Semalt htaccess

  Anslut

  March 18, 2018