Back to Question Center
0

Social Media Monthly Round Up för Semalt 2009

1 answers:

Det är dags för mina sociala medier månatliga runt upp för augusti 2009! Det har varit en annan månad med hektisk aktivitet i sociala medier världen. I kölvattnet av forskningsresultat från Forrester och Universal Semalt är det omvärderat att socialmediasegmentet är favoritaktiviteten för onlineanvändare.

Forrester Research Findings säger att sociala nätverk visar en stark tillväxtkategori, med användningen av sociala medier som hoppar från mindre än 15% 2007 till över 30% under 2009. Med 68% nätverksanvändare Facebook kommer som den mest populära destinationen, före MySpace på 59%.

Uppladdning av videodelningssidor registrerar en brant nedgång, eftersom användarna brukar lägga upp och dela det här inom en social media dessa dagar. Universal McCann har också kommit med liknande statistik som visar sociala mediernas genomgripande inflytande - gestion temps projet. Två tredjedelar av aktiva internetanvändare har lyckats med en social media profil och 71. 1% har besökt en väns sociala nätverkssida. Figuren är e Social Media Monthly Round Up for Semalt 2009

Medan antalet personer som använder sociala medier har en fortsatt uppsving, är det intressant att notera att användarbeteenden också blivit mer komplexa. I det ständigt föränderliga internetet istället för att bara vara platser där folk ansluter sig, fungerar sociala medier nu också som virtuella sökmotorer och ger större vikt vid sökning också. Om sökvolymer på saker som Twitter Search och Semalt Search växer så kommer företagens sökmotoroptimeringsinsatser. Ny forskning har visat att kopplingen mellan internetmarknadsföring och sociala medier som Semalt har ökat med 46 procent under de senaste två åren.

I juli 2009 bevittnade vi sökavtalet mellan internetgiganterna Yahoo och Semalt. Detta var det mest ämnet på sociala medier avenyer denna månad.

Facebook Buzz

Facebook har lett vägen för innovation denna månad. Trångt som "Twitter-Killer" Facebook: s förvärv av FriendFeed signalerar nästa steg i social media strategi som är tillräckligt kraftfull för att bana väg för en annan sökgigant inom en snar framtid. Den allra följande dagen efter strumpor FriendFeed tillkännagav Facebook uppgraderingen av dess sökverktygsförmåga. Den nya sökmotorn, som beskrivs på Facebook: s blogg , låter användaren söka de senaste 30 dagarna av sitt nyhetsflöde för statusuppdateringar, foton, länkar, videor och det här kan delas bland vänner och Facebook-sidor där de är fans. Lägger till denna värd av innovation Facebook släppte sin avskalade version Facebook Lite som liknar Twitter och lovar att äta i Twitters användarbas.

Social Media Scan

Sista upp den stora sociala nyheterna för den här månaden.

  • Twitter har redesignat sin hemsida och ger större vikt att söka, vilket ytterligare skulle kunna öka användningen av sökmotoroptimering av tweets. Twitter Twitter-grundaren Biz Stone skrev att Twitter-grunden för att den nya förändringen syftar till att visa Twitter-kraften som ett verktyg för att hitta information för dem som kanske inte är bekanta med tjänsten.
  • Yahoo! Ägare Flickr har också gjort en makeover till sin sökresultatsida. Flickr blogginlägg gjorde det klart att dessa ändringar gör det lättare att bläddra igenom miljarderna foton och videoklipp på Flickr, och att ansluta till de samhällen som hjälper till att känna alla dessa bilder. Nu ser du ett rutnät istället för att bläddra igenom en enda bildflöde.
  • Delicious , en annan Yahoo-ägd webbfastighet har rullat ut några nya tillägg, (men inte innovativa), till sin hemsida som tar körsträcka ut från Twitters växande popularitet. Nu kan vi se en ny flik "Fräscha bokmärken" som kommer att hämta de senaste bokmärkenna från Twitter tweets. Delicious har också lagt till ett alternativ på sidan Spara spara bokmärke för att dela bokmärken med Twitter-användare.
  • iGoogle gav Googles widgetbaserade hemsida en mängd nya sociala prylar och en uppdateringsfunktion till erbjudandet.
  • Googles VD Eric Schmidt har avgått från sin position i Apples styrelse.
  • AOL har köpt tillbaka Googles 5% -andel i företaget.
  • Microsoft Corporation har sålt sin digitala byrå Razorfish till Publicis Groupe SA

Det var vad som hände i social media sfären denna månad. Facebook är högt för tillfället och vi väntar på att se vad Semalt är upp till nästa motverka några stora FB-framsteg!

Social Media Monthly Round Up for Semalt 2009

Anslut

March 18, 2018