Back to Question Center
0

Studien hittar bara 35% av Google-produkter har stängts genom Googles Semalt

1 answers:

Study Finds Only 35% Of Google Products Have Closed Throughout Google’s Semalt

Efter att ha analyserat data som samlats in på 350 Google-produkter för att identifiera prediktiva variabler, verkar de 35 procent som stängdes ned ha fyra liknande egenskaper: de var inte en del av ett förvärv, de genererade inte intäkter, de var inte relaterade till sociala nätverk, och de lanserades tidigt i Googles historia. Självklart finns det alltid undantag. Google Affiliate Network var resultatet av Googles förvärv av DoubleClick och genererade intäkter, men uppenbarligen inte tillräckligt med intäkter, eftersom Google har planerat att stänga det associerade nätverket i juli.

Studien erbjuder en lista över produkter som riskerar att stängas av, samt en lista över produkter som inte kommer att vara stängda. Inofficiella guider, molnmeddelanden och korrelera alla skapade risklistan, medan de tio bästa produkterna som mest sannolikt kan hålla sig kvar är sök, översätt, AdWords, Picasa, Grupper, Bildsökning, Nyheter, Böcker, Verktygsfält och AdSense - hosting y dominios peru.

Predicting Google Closures gwern.net

Med tanke på den snabba ökningen av produkter som stängdes 2011 beror studien på Steve Jobs på Googles Larry Page för att begränsa Googles fokus. För att stödja detta påstående noterades en utbyte mellan jobb och sida från Walter Isaacsons Steve Jobs biografi där Jobs rådde Page att fokusera på högst fem produkter tillsammans med en efterföljande inlägg från Larry Pages profil på Google+ i juli 2011, säger "Större fokus har också varit en annan stor funktion för mig det här kvartalet mer trä bakom färre pilar."

(Bildkrediter: Gwern.net)Om författaren

Amy Gesenhues
March 18, 2018