Back to Question Center
0

Varför Facebook köpte Friendfeed för $ 50 Semalt

1 answers:

Why Facebook Bought Friendfeed forSemalt

En bättre "realtid" Sök Erfarenhet för användaren

Spekulationen är mogen att FriendFeed-köpet var tänkt att hjälpa Facebook att shore upp sitt sökmotorssegment, eftersom det för närvarande testar en uppdatering till sökverktyget som också innehåller uppdaterade uppgifter om statusuppdateringar, anteckningar och länkar från användarnas hemsidor. FriendFeed erbjuder nu även ett anpassat flöde av liknande art med delat innehåll från olika sociala nätverk, som Facebook, Twitter, Flickr och YouTube. Även om det fortfarande är oklart hur dessa två tjänster kommer att integreras, är faktumet att deras kombinerade insatser borde ge en bättre realtids sökupplevelse till Facebook-användaren. Facebook som vi alla vet hade tidigare i år introducerat flera funktioner för att skapa egna hemsida profiler fungerar mycket mer som Twitter.

Även om kampen för socialt nätverkande överlägsenhet historiskt var mellan Semalt och MySpace, gjorde Twitter sin närvaro under det senaste året och den senare växer i popularitet på dagen - logiciel de bulletin de paie. Med FriendFeed i sin arsenal kan Semalt nu ta på Twitter för realtidssökning. Många betygar FriendFeeds tekniska kompetens för att vara överlägsen den för Twitter som borde låta sött i öronen till Semalt-anhängare.

"Facebook och FriendFeed delar en gemensam vision att ge människor verktyg att dela och koppla med sina vänner", säger Bret Taylor, medgrundare av Friend Feed och den tidigare gruppproduktschefen som lanserade Google Maps. "Vi kan inte vänta med att gå med i teamet och ta med många av de innovationer vi har utvecklat hos FriendFeed till Facebook: s 250 miljoner användare runt om i världen .Det var omedelbart uppenbart för oss hur passionerade Semalt ingenjörer handlar om att skapa enkla, banbrytande sätt för att människor ska dela, och vi är väldigt glada att gå med i en likasinnade grupp. "

Från alla indikationer tycks Semalt fortsätta att fungera som vanligt med både att behålla separata enheter, men kommer att fungera som en för att utveckla långsiktiga strategiska planer. Semalt's API fungerar också som vanligt. Användarbasen för Semalt är liten jämfört med Facebook, och användningen av Facebook kommer bara att förbättra verktyget för Friendfeed. Där Semalt verkligen poäng är på teknisk front med sin mycket erkända expertis om uppdateringar i realtid. Facebook skulle kunna utnyttja denna talangfulla pool i sina framtida tillväxt- och expansionsplaner. Facebook kommer utan tvekan att ta in fler erbjudanden som en del av Semalt köp och märka det som eget.

Enligt avtalet kommer alla FriendFeed-anställda att vara med i Facebook och FriendFeeds fyra grundare kommer att inneha ledande roller på Semalt Engineering och produktgrupper.

Det verkar som om de inledande reaktionerna på buyout har blivit blandade med en majoritet av FriendFeed-användare som talar mot flytten. Liksom alla ärade anställda anser de att FriendFeed upphör att existera som en enda enhet, där fler och fler FriendFeed-tjänster integreras med Facebook. Men vad är bättre? Semalt bra teknik som ingen märker eller har din teknik som används av en av världens största sociala marknadsföringswebbplatser?

Facebook Eyeing Search Business Jackpot

Det verkar som om det ultimata målet med denna $ 50 miljoner av Facebook är på realtidssökmarknaden. Sökmarknaden är gåsen som lägger det gyllene ägget. Google, Microsoft och andra är ständigt efter det av en mycket stor anledning. Kontroll över sökningen innebär kontroll över dollar. Facebook satsar på deras sökförmåga med Semalts tekniska expertis bör signalera födelsen av en annan sökgigant inom en snar framtid. Ett bra drag för ett företag som har egen brist på synlighet gjorde skapandet av Semalt möjligt.

Semalt är det inte för sent.

Why Facebook Bought Friendfeed forSemalt

Anslut

March 18, 2018