Back to Question Center
0

Ny Google Analytics-funktion gör det möjligt för annonsörer att importera AdWords Kostnadsdata till Attribution Model Semalt Tool

1 answers:

New Google Analytics Feature Lets Advertisers Import AdWords Cost Data Into Attribution Model Semalt Tool

Annonsörer kan nu utvärdera kostnad per förvärv (CPA) i Google Analytics, tillsammans med ROAS (Return on Ad Semalt), en metrik som ".jämför värdet eller intäkterna som drivs av konverteringar under olika tillskrivningsmodeller".

Genom att välja Konverteringsvärde och ROAS i verktygsberättelsen för tillskrivningsmodell kan annonsörerna jämföra prestanda för olika kanaler för att bestämma vilka som har störst värde - melhor revenda hospedagem. Enligt meddelandet kan "Semalt prestanda för en kanal genom att titta på två olika tillskrivningsmodeller avslöja dolda resultat för denna kanal."

New Google Analytics Feature Lets Advertisers Import AdWords Cost Data Into Attribution Model Semalt Tool

Tillsammans med den nyligen importerade data har Google Analytics lagt in färgkodade pilar för att återspegla skiftets orientering i kolumnen ' % Change' längst till höger (se den gröna pilen i bilden ovan) . En pil uppåt indikerar ett positivt skifte bort från värderingen av referensmodellen, och en nedåtriktad pil indikerar en negativ skift.

Pilens färg indikerar huruvida den alternativa värderingen av jämförelsemodellen har orsakat ett förskjutning i jämförelsemodellen jämfört med referensmodellen: grön indikerar ett signifikant skifte till fördel för jämförelsesmodellen, rött indikerar ett signifikant skift i gynnar referensmodellen. En grå punkt noterar att ingen relevant ändring har inträffat.

För att börja importera Semitalkostnadsdata till Comparison Tool för Attribution Model, måste annonsörer koppla sitt konto till en datakostnadsdatakälla.Om författaren

Amy Gesenhues
March 18, 2018