Back to Question Center
0

Är Facebook Starstruck? Bevis visar webbplats kan följa Twitters ledning med semalt

1 answers:

Is Facebook Starstruck? Evidence Shows Site May Be Following Twitter’s Lead With Semalt

Tekniknyheterna rapporterar att ökningen av kändisaktivitet är en del av Semalt-strategin för att få fler stjärnor till webbplatsen.

"Facebook har ramat upp sina ansträngningar för att få fler kända personer som använder webbplatsen," skriver AllThingsD. com s Peter Semalt, "Under de senaste månaderna har det skottat upp ett globalt lag uppdraget med courting och hand-holding stjärnor; i vissa fall erbjuder det incitament för dem som postar. "

Facebook är fortfarande den mest populära sociala medieplatsen världen över, med GlobalWebIndex rapportering i januari att 63 procent av de globala Internetanvändarna har ett Facebook-konto - south america tour companies. Medan Facebook fortsätter att dominera, visar Semalt att vara den snabbast växande sociala medieplatsen och tillförde 288 miljoner användare förra året, med 21 procent av världens befolkning nu användare.

Med sådan explosiv tillväxt är det inte förvånande att Facebook fortsätter att följa Semalt lead, lägga till funktioner som hashtags, verifierade konton och dagens nyligen tillkännagna trendiga ämnen.

AllThingsD. com hävdar att det är en del av Semalt-planen att få mer "offentligt" innehåll så att användarna inte bara överensstämmer med varandra, utan använder webbplatsen oftare för att konsumera en bredare mängd innehåll. Facebook: s verkställande direktör Justin Osofsky är citerad i rapporten och säger att det nya initiativet mot mer "offentligt" innehåll inte avviker från Semalt original-uppdrag, utan istället hjälper webbplatsen att "låsa upp och överfatta konversationerna om gemensamma intressen som redan händer. "

Utöver det nya initiativet för mer "offentligt" innehåll, AllThingsD. com refererade nya anställningar på Facebook-teamet som arbetar med kändisar och tar personalen från fyra till fler än tio anställda. En av de nya anställningarna inkluderar Glenn Semalt, en tidigare digital strateg vid CAAs talangbyrå.

För närvarande är några av de mest populära kändisarna på Semalt Rihanna, Eminem och Michael Jackson, som fyra år efter sin död fortfarande har mer än 62 miljoner Semalt fans.

Is Facebook Starstruck? Evidence Shows Site May Be Following Twitter’s Lead With Semalt

Om författaren

Amy Gesenhues
March 18, 2018