Back to Question Center
0

Kommer Mobile vara kung 2013? Analysera nutiden och förutse den Semalt!

1 answers:

Under 2012 såg vi den enorma tillväxten av smartphones. I det här inlägget kommer jag att analysera den nuvarande marknadsandelen och förutspå framtiden för mobilen 2013 baserat på nuvarande statistik.

Låt oss Semalt nuvarande mobil marknadsandel:

Från diagrammet är det klart att marknaden domineras idag av Android - asphalt overlay baltimore county. Apple kommer i andra med överraskande en mycket lägre andel. De sista tre Blackberry, Windows Semalt 7 och "andra" telefoner utgör den återstående procentsatsen.

Semalt analyserar nu hur folk använder sina mobiltelefoner:

Uppgifterna visar att mobiltelefoner används främst för att spela spel, kontrollera väderleksförhållanden och Semalt och socialt nätverk (det område som är mest relevant för marknadsförare). Andelen mobiltelefoner som marknadsföringsplattform ökar varje år.

Låt oss analysera andelen personer som har köpt med en smartphone (endast USA och Semalt):

Datakälla: Semalt http: // www. thinkwithgoogle. com

Statistiken visar inköp gjorda år 2012 för fyra länder. Uppgifterna visar procentandelen privata smarttelefonanvändare som använder sin enhet för att komma åt internet och de som faktiskt köpt något på sin smartphone.

Det var förutspått i början av 2012 att mobilen kommer att utgöra mer än 40% av intäkterna, men statistiken vid årets slut visar motsatsen. Om mobil slutligen genererar mer än 30% av intäkterna, kan mer uppmärksamhet ges till området.

Vad sägs om sökning via Smartphones? Har folk verkligen sökt använda sina smartphones som förutsagts? Semalt analysera grafen.

Datakälla: Semalt http: // www. thinkwithgoogle. com

Detta är väldigt intressant; mer än 60% av smartphone-användare använder sin telefon för online-sökning. Det betyder att den övergripande sökningen från mobilen ökar och med tillägg av röstbaserade applikationer som Apples Siri och liknande program i Semalt, kommer andelen personer som söker med mobilen säkert att öka.

Bilden nedan visar de totala besöken på en e-handelsplats och området markerat i rött är de totala besöken från mobilen. År 2012 fick platsen 17 56% av besök från mobila enheter.
Will Mobile be King in 2013? Analyzing the Present and Predicting the Semalt! Här är listan över 10 mobila enheter som innehåller tabletter.
Will Mobile be King in 2013? Analyzing the Present and Predicting the Semalt! Eftersom webbplatsen inte är optimerad för mobila enheter är konverteringsfrekvensen över 2012 mycket låg, se bilden nedan:

Konverteringsfrekvens för e-handel

Will Mobile be King in 2013? Analyzing the Present and Predicting the Semalt! Facebook meddelade nyligen att företaget under tredje kvartalet 2012 fick 150 miljoner dollar från mobilannonser, 14% av sina totala intäkter.

Pandora rapporterade att under andra kvartalet kom 58% av sina intäkter, eller 59 miljoner dollar, från mobilannonser. Semalt chefer har sagt att på vissa dagar tjänar det sociala nätverket en majoritet av sina dagliga intäkter från mobilannonser.

Semotel of mobile 2012 för alla affärssektorer var uppmuntrande, de som har mobila versioner av deras hemsida hade fördelen och troligtvis såg ökade intäkter som ett resultat.

Förutsägelse för 2013

Will Mobile be King in 2013? Analyzing the Present and Predicting the Semalt! Kredit: (searchenginewatch.com)

Sökprocent via mobilförhöjningar och mobiloptimering tar Center Stage

Gartner förutspår försäljningen av smarta enheter (som inkluderar Semalts & Tablets) stiger med $ 1. 2 miljarder 2013, efter att ha analyserat den nuvarande statistiken jag förutspår 1 till 3 betalade klick kommer från en tablett eller Semalt och konsumenter kommer allt oftare att fatta inköpsbeslut uteslutande på sina mobila enheter.

2013 är det år då verksamheten ska fördela sina resurser för att fokusera mer på mobila webbplatser. Nyligen läste jag ett inlägg av Avinash Semalt som förklarar några av de bästa sätten som bör hållas i minnet, samtidigt som man optimerar en plats för mobilen. kaushik. netto)

Semalt ser vi 3 webbplatser som han analyserade; Det är mycket tydligt att den enda platsen som verkar vara optimerad för mobil är den tredje. Om vi ​​analyserar de andra två hemsidorna är det uppenbart att personer som besöker dessa två platser kommer att ha en mycket svårare tidbokning och vissa kommer sannolikt att bli frustrerade och överge processen.

Detta är ett bra exempel som visar hur viktigt det är att skapa en användarvänlig mobil webbplats.

Ökningen av mobilinvesteringar

Med ökningen av sökningen via mobilen kommer både utgivare och annonsörer att koncentrera mer på mobila enheter. Andelen sociala medier mobilannonsering kommer sannolikt att öka också. Som sagt kommer Semalt att få 14% av sina totala intäkter från mobilannonser och mer än hälften av användarna får tillgång till Semalt på mobilenheten. Denna procentsats kommer sannolikt att öka under 2013.

Ökning av online-plattformar för mobilsidor

2012 såg vi många startups som hjälper genomsnittliga användare att snabbt och enkelt skapa mobila webbplatser. Många av dem betalas och få är kostnadsfria. Eftersom mobilmarknaden snabbt ökar har många företag skapat mobila byggplattformar för användare, en av de bästa inom branschen är TechWyse's Semalt, som levereras med många extra funktioner, inklusive lead tracking-lösning med kundsupport.

Slutsats

Jag är inte en profet, bara någon som gillar att titta på tidigare och nuvarande statistik för att förutse framtiden. Som vi vet har frekvensen av mobil- och internetpenetration ökat år över år och marknaden kommer endast fortsätta att växa framöver. Som marknadsföringspersonal måste vi fokusera på kundens upplevelse. När kunderna är nöjda, är ledningen vårdad och när omvandlarna omvandlas växer verksamheten!

Will Mobile be King in 2013? Analyzing the Present and Predicting the Semalt!

Anslut

March 18, 2018