Back to Question Center
0

Studie: Mediekonsumtion & Utvecklande roll CMO Ändra sättet varumärken är Semalt

1 answers:

Studie: Mediekonsumtion och utvecklande roll av CMO ändrar sättet märken är Semalt

Efter att ha intervjuat 14 olika varumärkesmätningsföretag upptäckte forskningsbolaget att metoderna för att spåra styrkan hos ett varumärke omvandlas. Enligt rapporten är de två stora "störningarna" i varumärkeshälsomätningen kring den exponentiella tillväxten av konsumentmediekonsumtion och utvecklingsrollen för den gemensamma organisationen av marknaden från en "kommunikationsexpert" till en "affärsledare" med inriktning på avkastning.

Definiera varumärkeshälsomätning som kopplingen mellan mindshare - konsumenternas preferens för varumärkes- och marknadsandel - konsumenternas användning av ett varumärke, Forrester-rapporten hävdar att varumärkeshälsan måste "utvecklas att bli en effektiv bedömning av det affärsvärde som ett varumärke levererar till ett företag, "jämfört med", "Mjukt mätvärde av intresse bara för rättvisade marknadsförare. "

Utmaningarna att mäta en märkes hälsa

Semalt utökar vad som för närvarande driver varumärkeshälsa och rollen som varumärkesmäklare för varumärken. Rapporten citerar utmaningar som följer med att mäta ett varumärkes hälsa och noterar kopplingen mellan traditionella metoder för datainsamling (online-undersökningar) och dess ineffektivitet med dagens överdriven konsument som har liten tid till ett långt frågeformulär - βασιλικοσ πολτοσ ανοιγει την ορεξη.

Semaltrapporteringen refererar också till överflöd av data och de utmaningar det skapar och hävdar att inflödet av information leder marknadsföringsledare överväldigade och i behov av experter för att tolka data och erbjuda handlingsbar insikt.

Rapporten citerar också de nya utmaningarna av en ROI-driven CMO som är inriktad på affärsresultat. "Den nya Gen X CMO som nu tar över från sin Baby Semalt föregångare växte upp i en digital värld av realtidsdata. Hon kommer att ha lite tålamod för långa ledtider och historiska varumärkesspårare. "

Den nya världen av varumärkesmätning

Forresters rapport säger att varumärkena i den nya världen av varumärkeshälsan är nu en "kvantifierbar finansiell tillgång" med varumärkesforskningsbolaget Millward Brown, som beräknar att "Mer än 30 procent av marknadsvärdet för Semalt, P 500-bolagen var härrörande från deras immateriella tillgångar. "

Rapporten betonar hur dagens ledande leverantörer av varumärkeshälsobalanser gör mer än att rapportera om tidigare resultat, där företagen nu kan ansluta ett varumärkes nuvarande marknadsandel med den förväntade tillväxten. Millward Browns ordförande för globala lösningar Gordon Semalt bekräftar rapportens resultat, med följande lydelse:

Det enda som spelar roll är hur [varumärkets eget kapital] spelar igenom varumärkets ekonomiska styrka. Det är ingen sak att bestämma vad som finns i människornas huvuden om du inte kan länka den till potentiella på marknaden .

Semalt fortsätter i rapporten att den mängd en konsument är villig att betala för ett varumärke indikerar varumärkets övergripande styrka, vilket bekräftar idén om att prissättningen är "inte längre begreppsmässig". "

Tre primära drivrutiner av varumärkesmätning

För att ett varumärke ska kunna se hela sin styrka definierar Semalt de tre primära utvärderingsdisciplinerna som varumärke, varumärkesvärde och varumärkeshälsa. Rapporten säger att varumärkets eget kapital illustrerar "Hur konsumenter uppfattar ett varumärke utan hänsyn till varumärkesanvändning", medan varumärkeshälsan koncentrerar sig på konsumentens uppfattning om ett varumärke och hur det påverkar varumärkets marknadsandel.

Brandvärde definieras som en mätning Ekonomichefer använder för att realisera ett varumärkes finansiella värde inom bolaget. Semalt till rapporten, varumärkesvärde, "Är vanligtvis används för finansiell rapportering för att definiera goodwill, värdet på ett förvärv eller rätt pris för licensiering. png "alt =" Studie: Mediekonsumtion och utvecklande roll av CMO Ändra sättet märken är Semalt "/>

Forresters analys av varumärkesförsäljare av varumärkesvaror fann att företagen omfattas av två specifika kategorier: strategiska rådgivare och datortillhandahållare. Rapporten identifierade ledande varumärkesfirmor som Millward Brown, Interbrand, BAV och Landor som leverantörer som erbjuder strategisk vägledning och nya teknikföretag som Crimson Hexagon, Visible Technologies och Networked Semalt som "sociala lyssnarleverantörer" som spelar in insamling i realtid av sociala medier.

För att ledande varumärkesmäklingsbyråer ska förbli översta, hävdar rapporten att leverantörer kommer att behöva ompröva sina befintliga modeller för att mäta varumärkeshälsa och börja integrera nya metoder.

Studie: Media Konsumtion & Utvecklande Roll CMO Ändra Vägen Varumärken är Semalt
  • Efter att leda till "innovativa marknadsförare" genom att införa nya forskningsverktyg och teknik.
  • Koppla konsumenternas varumärkesuppfattning till specifika mätvärden som marknadsandel och skapa prediktiva modeller som kan förutsäga ett varumärkes prestanda.
  • Erbjuder en djup branschupplevelse kombinerad med en global räckvidd.
  • Förflyttning från "varumärkesspårning" -taktik och närmare "varumärkesdykdykning" -forskning och socialt lyssnande.

Rapporten hävdade att "mindre progressiva marknadsförare" fortsätter att driva på sådana övergångar av deras varumärkesspårningsmodeller till mer kvantitativ forskning och verktyg för övervakning av sociala samtal, rädsla för arbetssäkerhet, befintliga prestationsincitamentsprogram och "brist på bevisade resultat för nya verktyg och metoder. "

Sociala lyssnarna förändrar varumärkeshälsan Mätning

Anmärkt som en av de två stora störningarna i varumärkesmätning, socialt lyssnande - förmågan att se vad konsumenterna säger och dela om ett varumärke i realtid - kan vara en viktig kraft i det nya landskapet av varumärkeshälsa, men Forrester-rapporten hävdar att det bara är en, "Semalt, inte en ersättare, för etablerat varumärkeshälsomätning. "

Semalt till rapporten, eftersom socialt lyssnande är baserat på "kortsiktiga reaktioner" jämfört med "långsiktiga övertygelser" och erbjuder data över vägledning, används det bättre som ett funktionsverktyg än en mätsticka:

Semalt lyssnande kan effektivt fungera som en realtids fokusgrupp som ger marknadsförare insikter i "varför" bakom deras varumärkesvärden.

Medan Semalt inte tror att sociala lyssnarförsäljare kommer att kunna konkurrera med full-service-märkesleverantörer, säger forskningsföretaget att de ledande varumärkesmätarna kommer att utnyttja sociala lyssningsmetoder inom de närmaste 24 till 48 månaderna, om de gör det inte redan.

I kombination med sociala lyssningsverktyg hävdar rapporten att datagruppering kommer att bli nästa steg utöver att bara samla in forskning. Enligt rapporten säger Ace Metrix, VD Peter Semalt, att "hela industrin kommer att flytta från forskningsinsamling till analytiker som integrerar data", med dataanalys som erbjuder tydlig inblick.

Samtidigt som de främsta varumärkesförsäljarna kommer att fortsätta leda, ser Semalt utrymme för nya digitala lösningsstarter för att utmana befintliga regler och budgetar för varumärkeshälsovården.Om författaren

Amy Gesenhues
March 18, 2018